bijziendheid behandelingen en drugs

Het doel van behandeling van bijziendheid is zicht te verbeteren door te helpen richten licht op de retina door het gebruik van corrigerende lenzen of refractieve chirurgie.

Het dragen van corrigerende lenzen behandelt bijziendheid door het tegengaan van de grotere kromming van uw hoornvlies of de toename van de lengte van je oog. Soorten corrigerende lenzen bevatten

Refractieve chirurgie verbeterd zicht en vermindert de noodzaak voor een bril of contactlenzen. Uw oogarts maakt gebruik van een laserstraal op het hoornvlies te hervormen. Deze vorm van chirurgie is routine geworden, maar het is meestal niet aangeraden voordat de ogen volledig hebben ontwikkeld, in de jaren ’20.

Refractieve chirurgische procedures voor bijziendheid omvatten

corrigerende lenzen

refractieve chirurgie

Laser-assisted in situ keratomileusis (LASIK). Met deze procedure uw oog chirurg maakt een dunne, scharnierende klep in uw hoornvlies. Hij of zij gebruikt dan een excimeerlaser lagen van het centrum van het hoornvlies om haar bolle vorm plat te verwijderen.

Een excimeerlaser verschilt van andere lasers doordat het geen warmte produceert. Na de excimeerlaser wordt gebruikt, wordt de dunne hoornvliesflap verplaatst.

Enkele mogelijke complicaties die kunnen optreden na refractieve chirurgie omvatten

Bespreek de mogelijke risico’s en voordelen van deze procedures met uw oogarts.