bijziendheid oorzaken

Bijziendheid treedt meestal op wanneer uw oog is te lang of heeft een hoornvlies die te steil is gebogen. Hierdoor worden de lichtstralen die elk oog te richten voor het netvlies, in plaats van op het netvlies, waardoor beelden wazig. De exacte reden voor sommige mensen ontwikkelen meer ogen is onbekend, maar het kan worden gerelateerd aan genetische of milieuomstandigheden.

Om de beelden die hij ziet richten, uw oog is gebaseerd op twee kritische onderdelen

In een normaal oog gevormd, elk van deze elementen richten een perfect gladde kromming als het oppervlak van een gladde rubberen bal. Een hoornvlies en lens met een dergelijke kromming bocht (brek) Alle binnenkomende licht op zodanige wijze dat een scherp gefocusseerd beeld te maken op het netvlies aan de achterkant van het oog.

Echter, als uw hoornvlies of de lens is niet gelijkmatig en soepel gebogen, lichtstralen niet goed gebroken, en je hebt een refractieve fout. Bijziendheid is een soort van refractieve fout. In plaats van juist gericht op het netvlies wordt licht gericht voor uw netvlies, waardoor een wazige beeld van verre objecten.

normaal zicht

Naast bijziendheid, andere refractieve fouten zijn

Een refractieve fout

Andere refractieve fouten