gemengde bindweefselziekte ziekte

Gemengde bindweefselziekte heeft symptomen van een combinatie van aandoeningen – vooral lupus, sclerodermie en polymyositis. Daarom wordt gemengd bindweefselziekte ook wel een overlap ziekte.

Gemengde bindweefselziekte, de symptomen van de specifieke ziekte meestal niet allemaal tegelijk. In plaats daarvan wordt vaak met sequentie over een aantal jaren, waarbij de diagnose ingewikkelder kan maken.

symptomen

De eerste tekenen en symptomen vaak sprake van de handen. Vingers kunnen zwellen zoals worstjes, en de vingertoppen worden wit en gevoelloos. In latere stadia sommige organen – zoals de longen, hart en nieren – kan worden beïnvloed.

Algemeen gevoel van onbehagen. Deze malaise kan gepaard gaan met toegenomen vermoeidheid en een lichte koorts .; Koud en gevoelloze vingers of tenen (fenomeen van Raynaud). In reactie op kou of stress, kan uw vingers of tenen wit en paars blauw. Na de opwarming, de vingers of tenen rood .; Gezwollen vingers of handen. Sommige mensen ervaren zwelling tot het punt waar de vingers lijken worsten .; Spier- en gewrichtspijn. Gewrichten vervormd, vergelijkbaar met wat gebeurt met reumatoïde artritis worden .; Uitslag. Rode of roodbruine vlekken kunnen verschijnen op de vingers.

Er is geen remedie voor gemengde bindweefselziekte. De symptomen worden meestal behandeld met bepaalde medicijnen, zoals prednison.

Vroege indicaties van gemengde bindweefselziekte kan omvatten

Raadpleeg uw arts als u tekenen en symptomen die interfereren met uw dagelijkse routine hebben – vooral als je hebt al zijn gediagnosticeerd met lupus of andere bindweefselziekte.

Hoge bloeddruk in de longen (pulmonale hypertensie). Deze aandoening is de belangrijkste doodsoorzaak bij mensen met gemengde bindweefselziekte .; Interstitiële longziekte. Deze grote groep van aandoeningen kunnen leiden tot littekens in je longen, die uw vermogen om te ademen invloed .; Hartziekte. Delen van het hart kan vergroot worden, of ontsteking kan optreden rond het hart. Hart-en vaatziekten is de oorzaak van de dood in ongeveer 20 procent van de mensen met een gemengde bindweefselziekte .; Nier schade. Ongeveer een kwart van de mensen met een gemengde bindweefselziekte ontwikkelen nierproblemen. Soms kan die schade leiden tot nierfalen .; Spijsverteringskanaal schade. U mag buikpijn en problemen met het verteren van voedsel te ontwikkelen .; Anemie. Ongeveer 75 procent van de mensen met gemengde bindweefselziekte heeft bloedarmoede door ijzertekort .; Dood weefsel (necrose). Mensen met ernstige fenomeen van Raynaud kan gangreen ontwikkelen in de vingers .; Gehoorverlies. Vaak niet herkend, gehoorverlies kan optreden bij zo veel als de helft van de mensen met een gemengde bindweefselziekte.

De precieze oorzaak van gemengde bindweefselziekte is onbekend.

Noteer uw symptomen, met inbegrip van die geen verband houden met de reden ook mag lijken waarom u de afspraak gepland .; Noteer uw belangrijkste medische gegevens, met inbegrip van andere voorwaarden .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van belangrijke wijzigingen of stressoren in je leven .; Maak een lijst van al uw geneesmiddelen, vitamines of supplementen .; Zoek uit of iemand in uw familie soortgelijke problemen heeft gehad .; Vraag een familielid of vriend om u te begeleiden, om u te helpen herinneren wat de dokter zegt .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

Oorzaken

Gemengde bindweefselziekte is een auto-immuunziekte. In auto-immuunziekten, uw immuunsysteem – die verantwoordelijk zijn voor het afweren van de ziekte – ten onrechte aanvallen gezonde cellen.

In bindweefselziekten, uw immuunsysteem de vezels die het kader en ondersteuning voor uw lichaam te voorzien. Onderzoekers werken om eiwitten geproduceerd door het immuunsysteem dat gemengde bindweefselziekte konden veroorzaken.

Sommige mensen met gemengde bindweefselziekte een familiegeschiedenis van de aandoening. Maar de rol van genen bij het veroorzaken van de ziekte is nog onduidelijk.

Gemengde bindweefsel ziekte kan optreden bij mensen van alle leeftijden. Het blijkt echter onder de 30 meest voor bij vrouwen.

Gemengde bindweefselziekte kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder

Risicofactoren

Corticosteroïden worden vaak gebruikt om de symptomen van gemengde bindweefselziekte beheren. Deze medicijnen zijn effectief, maar ze dragen risico’s.

Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten ?; Wat voor soort tests heb ik nodig ?; Welke behandelingen zijn beschikbaar ?; Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste samen beheren?

complicaties

Uw arts zal waarschijnlijk monitor die u op bijwerkingen, zoals osteoporose, spierzwakte en infectie. U kan nodig zijn om calcium en vitamine D-supplementen nemen om deze negatieve effecten te verzachten.

Wanneer ben je beginnen te ervaren symptomen ?; Laat uw symptomen zijn continu of af en toe een ?; Hoe ernstig zijn uw klachten ?; Wat, als er iets lijkt te verbeteren of verslechteren uw klachten?

U kunt worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in gewrichtsziekten (reumatoloog).

Lichamelijk onderzoek om te controleren of gezwollen handen en pijnlijke, gezwollen gewrichten; Bloed test, die kan bepalen of u een bepaalde antilichamen in het bloed die wordt geassocieerd met gemengde bindweefselziekte

Voorbereiding voor uw afspraak

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om andere vragen te stellen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te gaan over punten die u wilt bespreken diepgaand te maken. U kan worden gevraagd

Corticosteroïden. Drugs, zoals prednison, kan helpen voorkomen dat uw immuunsysteem aanvallen gezonde cellen en ontsteking te onderdrukken. Bijwerkingen kunnen zijn stemmingswisselingen, gewichtstoename, hoge bloedsuikerspiegel, verhoogde bloeddruk, verzwakte botten en staar .; Antimalariamiddelen. Hydroxychloroquine (Plaquenil) kan de behandeling van milde gemengde bindweefselziekte en wellicht te voorkomen flare-ups .; Calciumantagonisten. Medicijnen zoals nifedipine (Procardia) en amlodipine (Norvasc), te ontspannen de spieren in de wanden van bloedvaten en kunnen worden gebruikt om het fenomeen van Raynaud .; Andere immunosuppressiva. Uw arts kan andere geneesmiddelen voorschrijven op basis van uw specifieke symptomen. Bijvoorbeeld, als ze vergelijkbaar zijn met die van lupus, kan uw arts u aanraden medicijnen meestal voorgeschreven voor mensen met lupus .; Pulmonale hypertensie medicijnen. Bosentan (Tracleer) of sildenafil (Revatio, Viagra) kan worden voorgeschreven.

Uw arts is waarschijnlijk doen deze tests

Steroïdeloze ontstekingsremmers. Medicijnen, zoals ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) of naproxen natrium (Aleve, anderen), kan helpen verlichten van de pijn en ontsteking als uw conditie is mild .; handen te beschermen tegen koude. Het dragen van handschoenen en het nemen van andere maatregelen om uw handen warm kan helpen voorkomen dat het fenomeen van Raynaud houden .; Stoppen met roken. Roken zorgt ervoor dat bloedvaten te smal, waarin de effecten van het fenomeen van Raynaud kan verergeren .; Het verminderen van stress. Raynaud’s fenomeen wordt vaak veroorzaakt door stress. Ontspanning technieken – zoals het vertragen en zich te concentreren op je ademhaling – kan helpen verminderen uw stress niveaus.

Er is geen remedie voor gemengde bindweefselziekte. Maar medicatie kan helpen bij het beheren van de tekens en symptomen.

Je zou hoeft alleen behandeling tijdens flare-ups. Als u een meer ernstige vorm van de ziekte, zou je continu medicatie nodig.

Tests en diagnose

Het soort medicatie voorgeschreven afhankelijk van de ernst van de ziekte en de symptomen. Medicijnen kunnen bestaan

Uw arts zal waarschijnlijk u nauwgezet controleren op tekenen van pulmonale hypertensie.

Andere manieren om de symptomen van gemengde bindweefselziekte onder controle

Behandelingen en drugs

1

Lifestyle en huismiddeltjes

Meer informatie over Gemengde bindweefselziekte

)

Meer over de Gemengde bindweefselziekte