hoe noodanticonceptie “morning after pil” als ella, op mijn manier, of plan b werk?

Als je denkt dat je noodanticonceptie nodig hebt, moet u antwoord snel. Het goede nieuws is dat je een heleboel betrouwbare opties die kunnen helpen als je snel handelen. Meer informatie over uw keuzes en hoe ze werken.

Het kan helpen als je gewoon seks gehad en ging er iets mis – je vergat om bescherming te gebruiken, moet u het gebruikt verkeerd, of het condoom brak, bijvoorbeeld. Het is ook een belangrijke optie voor vrouwen die werden gedwongen om seks te hebben.

Door het gebruik van noodanticonceptie binnen 3 dagen na seks (hoe eerder, hoe beter), kunt u drastisch lager uw kans om zwanger te raken. Het kan ook opgewerkt tot 5 dagen na geslacht verstaan ​​die niet zo effectief is.

Noodanticonceptie pillen te gebruiken hormonen of medicijnen die de zwangerschap te blokkeren. De meeste maken gebruik van dezelfde hormonen die in de reguliere anticonceptiepillen.

De nood-gebruik pillen werken voornamelijk door het stoppen van het vrijkomen van een eicel. De pillen kunnen ook sperma stoppen bevruchten het ei. Zij kunnen ook voorkomen dat een bevruchte eicel van implanteren in de baarmoeder. Als u al zwanger bent, zullen de meeste van deze pillen geen effect hebben.

Noodanticonceptie werkt goed. Maar je moet snel binnen – bij voorkeur binnen 24 uur na de seks. Ja, het is vaak de ‘morning after’ genoemd pil. Maar echt, hoe eerder je nemen, hoe effectiever het zal zijn. Studies tonen aan dat als je noodanticonceptie binnen 72 uur na de seks, heb je alleen een 1% tot 2% kans om zwanger te raken.

Er zijn verschillende soorten pillen, of een spiraaltje.

De meeste van deze pillen gebruikt levonorgestrel, een vorm van het hormoon progesteron. Ze bevatten

U dient deze geneesmiddelen te gebruiken binnen 72 uur na de seks. Zij kunnen nog steeds werken tot 5 dagen later, maar ze zijn minder effectief met de tijd. Er zijn enkele verschillen tussen hen. Plan B One-Step, My Way en volgende keuze één dosis één pil. Enkele andere generieke geneesmiddelen zijn twee pillen die je neemt op hetzelfde moment.