hoe schade door de zon te bestrijden op de huid: zonnebrandcrème, retinoïden, slapen, en nog veel meer

Het maakt niet uit hoe goed je over het dragen van zonnebrandcrème bent geweest, is het bijna onmogelijk om niet te hebben opgezogen enkele ultraviolet (UV) schade langs de weg. En aangezien de zon veroorzaakt de meeste veroudering van de huid, is de kans groot dat u de prijs betalen met rimpels, bruine vlekken en verslapping van de huid. Maar maak je geen zorgen: Schade door de zon hoeft niet aan uw verwachtingen van teint perfectie te beëindigen. Probeer deze middelen om een ​​gezonde gloed te krijgen.

Zonnebrandcrème niet alleen u te beschermen tegen UV-stralen. Het geeft de huid tijd om te genezen en je immuunsysteem de kans om wat zon schade te herstellen. Kies een SPF 30 zonnebrandcrème label “breed-spectrum” – wat betekent dat het beschermt tegen de stralen die rimpels en bruine vlekken veroorzaken – en gebruik het elke dag.

Als het gaat om schade door de zon het omkeren, geen huidverzorging ingrediënt is beter dan retinoïden, een vorm van vitamine A. Ze alles doen, van het effenen van fijne lijntjes en vervagen donkere vlekken op het maken van de poriën kleiner lijken. U kunt beginnen met een over-the-counter vorm – kijk voor retinol op de ingrediëntenlijst. Of vraag uw arts voor een sterkere recept. Gebruik het product ‘s nachts, omdat het zonlicht maakt retinoïden inactief. Zij kunnen uw huid irriteren, dus het is het beste om ze te verlichten in uw huidverzorging routine. Solliciteer elke derde nacht om te beginnen, en langzaam werk tot ‘s avonds te gebruiken. Gedurende de dag, gebruik dan een crème met antioxidanten zoals vitamine C, CoffeeBerry extract, of groene thee. Ze verdedigen tegen beschadiging van de zon om collageen en elastine, de eiwitten die huid stevig en soepel te houden, en de verbetering van bestaande tekenen van veroudering.

Het idee dat je weg kunt slapen je huid problemen is niet vergezocht. ‘S Nachts is wanneer de huid doet het grootste deel van de reparatiewerkzaamheden, zoals het maken van nieuwe cellen en herstellen of het afstoten van oude, beschadigde. Dit is ook wanneer het de meest van elke crèmes en lotions u van toepassing zijn maakt. Huid krijgt warmer ‘s nachts, zodat producten sijpelen in betere en snellere resultaten op. Doel te snooze gedurende ten minste 7 uur per nacht. In een studie, vrouwen die sliep 7-9 uur per nacht leek jonger, had meer gehydrateerde huid en gelukkiger waren met hun uiterlijk dan degenen die slechts 5 uur geslapen.