hyperhidrose en overmatig zweten: symptomen en behandeling

Overmatig zweten (hyperhidrosis) is niet levensbedreigend, maar het kan uw kwaliteit van leven bedreigen. Hoe weet je wanneer het tijd is om een ​​arts over overmatig zweten te zien?

Hoe weet u of uw zweten is overdreven?

Niemand kan zeggen hoeveel zweet is “te veel.” Er is echt geen effectieve en gemakkelijke manier om de totale hoeveelheid zweet meten.

Overmatig zweten wordt in plaats daarvan gedefinieerd als elke hoeveelheid zweten die problemen of verdriet veroorzaakt. De precieze oorzaken zijn niet bekend, maar tot 3% van de mensen last van hyperhidrose.

Hyperhidrosis begint meestal in de adolescentie of jonge volwassenheid. Zweten is het slechtst in de handpalmen, voetzolen, of oksels. Bij overmatig zweten is beperkt tot deze gebieden, het heet focal hyperhidrosis.

De meeste mensen met focale hyperhidrose zijn anders volledig gezond. Studies suggereren dat zij niet meer nerveus of makkelijker verstoord dan mensen die normaal zweten.

Tegelijkertijd kunnen hyperhydrose echte problemen veroorzaken. De meeste mensen voelen zich erg in verlegenheid gebracht door hun overtollige zweten. Zij rapporteren vaak frustraties of problemen met de dingen die de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen

In feite, ongeveer een derde van de mensen met focale hyperhidrose beschrijven hun symptomen aanzienlijk de kwaliteit van leven beïnvloeden.

Ondanks de ernstige negatieve gevolgen hyperhidrose heeft op het leven van degenen die lijden aan, de meeste nooit laten behandelen.

Over het algemeen hebben mensen met focale hyperhidrose geleefd met hun probleem, omdat ze jong waren. Na het leren leven met overmatig zweten, zij vaak niet herkennen hun probleem is behandelbaar.

Dat is jammer, want effectieve hyperhidrosis behandelingen beschikbaar zijn. Hoewel er geen behandeling is perfect, kan hyperhidrose medicijnen en procedures helpen veel mensen met de aandoening.

Haal alles uit uw huidverzorging routine om nu te kijken jonger.

Look Good in Every Phot; Hoe de zorg voor de droge, Red Ski; Verrassende manieren om Wrinkle Reduce; Verban de Bags Under Your Eyes