hyperthyreoïdie: graven ‘ophthalmopathy – topic overzicht

In Graves ophthalmopathy de weefsels en spieren achter de ogen opzwellen. De oogbollen kan worden uitgevoerd verder steken dan normaal. Dit kan gebeuren vóór, na of tegelijk met andere tekenen van hyperthyroïdie.

Droge, jeukende, geïrriteerde ogen; Een staren of bug-eyed Loo; Gevoeligheid voor licht, waterige, tranende ogen, en een gevoel van pijn of druk rond het oog; Moeilijkheid het sluiten van de ogen completel; Dubbel zien, vooral als we kijken naar de zijkanten

Zwelling van de oogleden en de weefsels rond de ogen, vooral in de ochtend; Zwelling van het membraan dat de oogbol en het ooglid dekt; Pijn bij het bewegen van de ogen op en neer en van links naar rechts.

Een klein aantal mensen hebben klachten, omdat de weefsels rond de ogen zijn ontstoken (acute ontsteking schildklier oogziekte). Deze symptomen zijn onder

De meeste milde problemen veroorzaakt door Graves ophthalmopathy weg te gaan op hun eigen in 1-4 maanden. Graves ophthalmopathy kan ook beter als je antithyroid medicijnen te nemen.

Je zal waarschijnlijk een oogonderzoek om ervoor te zorgen dat u een ander oog geen probleem, zoals een tumor.

Te helpen verminderen droogheid en ongemak, zal uw arts uw symptomen van Graves ophthalmopathy behandelen. Hij of zij zal kunsttranen, medicinale oogdruppels, en beschermende bril of zonnebril te gebruiken. Als de aandoening vroeg wordt gediagnosticeerd, kunt u gebruik maken van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), zoals aspirine, ibuprofen en naproxen, om pijn en ontsteking te verlichten. Wees voorzichtig met medicijnen. Lees en volg alle instructies op het etiket.

Als u een ernstige ontsteking van de spieren en weefsels rond je ogen, kunt u corticosteroïden geneesmiddelen, immunosuppressiva, of bestraling nodig hebben. Chirurgie wordt alleen gedaan als u ernstige problemen met het gezichtsvermogen of schade aan de zenuwen, of als u wilt de manier waarop uw ogen kijken veranderen.

Ophthalmopathy kan erger worden als uw schildklier niveaus zijn uit balans. Het kan ook erger worden tijdelijk als je krijgt radioactief jodium therapie.

Roken verhoogt je kans op het ontwikkelen van Graves ophthalmopathy. En het kan de aandoening verergeren.