hypertrofische cardiomyopathie – symptomen, tests, behandelingen

Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) is geassocieerd met verdikking van de hartspier, meestal in het septum tussen de ventrikels, onder de aortaklep. Dit leidt tot verstijving van de wanden van het hart en abnormale aorta en mitralis hartklep functie beide kunnen normale bloedstroom uit het hart belemmeren.

Veel mensen met HCM hebben geen symptomen of slechts geringe symptomen, en een normaal leven leiden. Andere mensen ontwikkelen symptomen, die vooruitgang en verergeren als hartfunctie verslechtert.

Symptomen van HCM kan op elke leeftijd optreden en kunnen

HCM kan in de familie, maar de aandoening kan ook worden verworven als onderdeel van het ouder worden of hoge bloeddruk. In andere gevallen is de oorzaak onbekend.

HCM is gediagnosticeerd op basis van de medische geschiedenis (uw symptomen en familiegeschiedenis), een lichamelijk onderzoek en echocardiogram resultaten. Aanvullende tests kunnen een bloedonderzoek, elektrocardiogram, röntgenfoto van de borst, inspanningstest, hartkatheterisatie, CT-scan en MRI.

Behandeling van HCM is afhankelijk van de vraag of er wordt kleiner in de weg die het bloed naar het hart te verlaten (de uitstroom, hoe het hart is functionin;. En als hartritmestoornissen aanwezig zijn behandeling is gericht op het voorkomen van symptomen en complicaties en omvat risico-identificatie en regelmatige follow-up, veranderingen in levensstijl, medicijnen en procedures als dat nodig is.