ibs-d: geneesmiddelen die de symptomen kunnen verlichten

Prikkelbare darm syndroom kan moeilijk om mee te leven zijn. Hoe zwaar? Een 2015 onderzoek van de Gastroenterological Association bleek dat 47% van de mensen met IBS zouden doen van hun mobiele telefoon alleen maar om 1 maand van opluchting te voelen van hun symptomen.

Knopen grip je armen en benen, en je spieren pijn. Je buik heeft krampen, ook. Kan de pijn worden aangesloten? Als u het prikkelbare darmsyndroom (IBS) of fibromyalgie, is het waarschijnlijk heb je de ander ook. Ze gebeuren vaak samen, maar hoe ze verbonden zijn is niet duidelijk.

Laat uw arts weten over uw symptomen – zelfs als het over hen voelt zich ongemakkelijk – omdat er meer behandelingsmogelijkheden dan ooit.

Alosetron (Lotronex). Voor een lange tijd, dit was het enige recept medicatie goedgekeurd voor de behandeling van de aandoening. Het kan helpen verlichten maagpijn en vertragen uw darmen om diarree te verlichten.

Maar er kunnen ernstige bijwerkingen, dus het is alleen te worden gebruikt door vrouwen met ernstige IBS-D waarvan de symptomen niet worden geholpen door andere behandelingen.

Een soortgelijk geneesmiddel genaamd ramosetron wordt bestudeerd. Het kan minder bijwerkingen hebben, maar meer onderzoek is nodig.

Eluxadoline (Viberzi). Dit signaleert je zenuwstelsel te stoppen darm spasmen helpen. Het kan ook verlichten buik krampen en diarree.

Rifaximine (Xifaxan). Al is het niet duidelijk wat de oorzaak van IBS-D, sommige deskundigen geloven dat de dader kan zijn te veel bacteriën in de dunne darm. Rimaxifin is een antibioticum. Het is ook een van twee geneesmiddelen door de FDA in 2015 goedgekeurd voor de behandeling van IBS-D. Het blijkt zowel buikpijn en diarree te verminderen.

Tegen diarree drugs. In sommige gevallen kan over-the-counter geneesmiddelen zoals difenoxylaat (Lomotil) of loperamide (Imodium) diarree symptomen voor mensen met het prikkelbare darm syndroom te verbeteren.

Probiotica. Je darmen heeft triljoenen bacteriën – een aantal handige en wat schadelijk. Sommige mensen vinden dat deze zogenaamde “goede” bacteriën bieden verlichting van IBS-D symptomen zoals een opgeblazen gevoel en krampen. Maar meer onderzoek is nodig om te achterhalen welke probiotische stammen zijn best, en op welke doses.

Gal-zuur bindmiddelen. Deze medicijnen helpen om uw stoelgang meer solide en minder frequent.

Antidepressiva: Geneesmiddelen genaamd tricyclische antidepressiva kan helpen verminderen buikpijn, vooral als u ook depressie of angst. Als u geen depressie, kan uw arts nog steeds voorschrijven deze, maar in kleinere doses.