imipramine en duloxetine voor de behandeling van urine-incontinentie

Incontinentie / OAB Trends

Dit geneesmiddel wordt meestal genomen als pillen of vloeistof (mondeling).

Duloxetine is een antidepressivum zogenaamde “selectieve serotonine en noradrenaline reuptake inhibitor.” Het verandert de manier waarop de hersenen maakt gebruik van bepaalde chemicaliën in de hersenen. Hoe het helpt bij de controle over de blaas is nog niet bekend.

Imipramine is een tricyclisch antidepressivum, maar het heeft anticholinergische neveneffecten. Dit betekent dat het ontspant de gladde spier van de blaas. Het veroorzaakt ook de spieren aan de blaashals samentrekken.

Duloxetine kan worden voorgeschreven voor stress-incontinentie.

Imipramine kan worden voorgeschreven voor

Urge-incontinentie; Stress-incontinentie; Gemengde drang en stress-incontinentie.

Duloxetine geneest zelden stress-incontinentie. Maar het kan het aantal keren te verminderen u lekken urine. Mensen die duloxetine voelde ook hun kwaliteit van leven verbeterd. 1 Maar duloxetine kunnen bijwerkingen veroorzaken. Het aantal vrouwen die minder symptomen met duloxetine is ongeveer hetzelfde als het aantal vrouwen die het stopt met het gebruik vanwege bijwerkingen. 2

Meestal zijn de voordelen van het geneesmiddel zijn belangrijker dan welke geringe bijwerkingen; Bijwerkingen kunnen verdwijnen nadat u het geneesmiddel voor een tijdje duren; Als er bijwerkingen u nog steeds last en je je afvraagt ​​of je moet blijven gebruiken het geneesmiddel, bel dan met uw arts. Hij of zij in staat zijn om de dosis te verlagen of te wijzigen uw geneesmiddel. Niet plotseling stoppen met het nemen van uw geneesmiddel tenzij uw arts u dat zegt.

Moeite met ademhalen; Zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Imipramine is niet een goed bestudeerde incontinentie behandeling. Het is niet bekend als een zeer effectieve behandeling van urine-incontinentie. Maar het kan proberen waard als andere medicijnen niet werken of als ze veroorzaken bijwerkingen.

Alle medicijnen hebben bijwerkingen. Maar veel mensen niet het gevoel de bijwerkingen, of ze in staat zijn om te gaan met hen. Vraag uw apotheker over de bijwerkingen van elk medicijn u neemt. Bijwerkingen worden ook vermeld in de informatie die wordt geleverd met uw geneesmiddel.

Hier zijn een aantal belangrijke dingen na te denken over

Bel uw arts of andere hulpdiensten meteen als je

duloxetine

Bel uw arts als u

Vaak voorkomende bijwerkingen zijn

imipramine

Bel uw arts als u

Vaak voorkomende bijwerkingen zijn

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een advies over antidepressiva medicijnen en het risico van suïcide uitgegeven. Praat met uw arts over deze mogelijke bijwerkingen en de waarschuwingssignalen van zelfmoord.

Zie Drug Verzoek om een ​​volledige lijst van bijwerkingen. (Drug Referentie is niet beschikbaar in alle systemen.)

Imipramine kan slaperigheid erger maken wanneer het wordt gecombineerd met alcohol of andere geneesmiddelen die u slaperig maken. Deze omvatten koud en allergie geneesmiddelen. Neem contact op met uw arts voordat u andere geneesmiddelen met imipramine, met inbegrip van medicijnen die u kunt krijgen zonder voorschrift. Als je slaperig voelt, mag u niet rijden of iets anders die gevaarlijk zijn voor u of andere mensen konden zijn doen.

Imipramine kan ertoe leiden dat uw huid gevoeliger voor zonlicht. Wanneer u gebruik van dit geneesmiddel

Droge mond komt vaak voor als je imipramine nemen. Om te helpen met een droge mond, kunt u suikervrije kauwgom kauwen, zuigen op suikervrije snoep, of smelten ijs in je mond. Als u nog steeds problemen met een droge mond na een paar weken hebben, bel dan met uw arts. Droge mond kan leiden tot tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Geneeskunde is een van de vele tools die uw arts moet een gezondheidsprobleem te behandelen. Innemen van medicijnen als uw arts suggereert zal uw gezondheid te verbeteren en kan in de toekomst problemen te voorkomen. Als u uw medicijnen niet goed te nemen, kunt u het zetten van uw gezondheid (en misschien je leven) in gevaar.

Er zijn vele redenen waarom mensen moeite hebben met het nemen van hun medicijnen. Maar in de meeste gevallen is er iets wat je kunt doen. Voor suggesties over hoe om rond gemeenschappelijke problemen werken, geneesmiddelen zoals voorgeschreven.

Als je zwanger bent, borst -feeding, of probeert zwanger te raken, geen medicijnen gebruiken, tenzij uw arts u dat zegt. Sommige geneesmiddelen kunnen uw baby schaden. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen, kruiden en supplementen. En zorg ervoor dat al uw artsen weten dat je zwanger bent, borst -feeding, of van plan bent zwanger te raken.

Nazorg is een belangrijk onderdeel van uw behandeling en veiligheid. Wees er zeker van te maken en ga naar alle afspraken, en bel uw arts als u problemen ondervindt. Het is ook een goed idee om uw testresultaten te leren kennen en een lijst bijhouden van de geneesmiddelen die u neemt.

Vul het nieuwe medicijn informatieformulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen deze medicatie te begrijpen.

Mariappan P, et al. (2005). Serotonine en noradrenaline heropname remmers (SNRI) voor stress-urine-incontinentie bij volwassenen. Cochrane Database of Systematic Reviews (3).

Shamliyan T, et al. (2012) Niet-chirurgische behandelingen voor urine-incontinentie bij volwassen vrouwen: Diagnose en vergelijkende effectiviteit. Vergelijkende Doeltreffendheid Beoordeling No. 36 (AHRQ publicatie nr 11 [12] -EHC074-EF). Rockville, MD: Agentschap voor Healthcare Research and Quality. Beschikbaar online: http://www.effectivehealthcare.ahrq.gov/search-for-guides-reviews-and-reports/?pageaction=displayproduct&productid=1021.

E. Gregory Thompson, MD – Interne Medicin; Avery L. Seifert, MD – Urologie

9 september 2014

Donkere urine of lichtgekleurde ontlasting; Hives; Misselijkheid en overgeven; Gedachten over zelfmoord; Rechtsboven de buik (buik) pijn; Gele ogen en de huid (geelzucht).

Hoest of een zere keel; Diarree of constipatie; Duizeligheid; Misselijkheid; Moeite met slapen.

Een droge mond langer dan 2 weken; Verwardheid, delirium of hallucinaties; Hives; Problemen met plassen, zoals moeite begint te plassen, een urinestraal die stopt en start, een zwakke urinestraal, een noodzaak om de stam tijdens het urineren, of het gevoel dat de blaas niet leeg is na het plassen; Gedachten over zelfmoord; Vision problemen.

Duizeligheid of slaperigheid; Droge mond, neus, keel en ogen; Hoofdpijn; Misselijkheid; Gewichtstoename.

Blijf uit de zon, indien mogelijk; Draag een lange broek, lange mouwen shirts en hoeden, indien mogelijk; Gebruik zonnebrandcrème met een SPF die uw arts adviseert; Bel uw arts als u een ernstige reactie nadat ze in de zon.