informatie over de kat allergieën

allergieën Trends

Leven met kat allergie – of ze nu van u of een familielid – kan veel vragen oproepen. Kon een kat allergie verklaren nooit eindigende symptomen van verkoudheid van je zoon? Zal je spijt te geven aan de eisen van uw dochter voor een kitten, ondanks uw allergieën? Zal een zogenaamd hypoallergeen kat kunt u het huisdier u altijd al wilde zonder dat je een niezen, snotteren puinhoop?

Als je onder de 37 miljoen mensen in de wereld die lijden aan sinus problemen bent, weet je gewoon hoe ellendig de symptomen kan je het gevoel. De congestie. Het gezicht pijn. De postnasal drip-drip-drip; Zomer brengt vaak een beetje een adempauze, als de koude virussen die de meeste gevallen van sinusitis veroorzaken minder actief zijn bij warm weer. En, zeggen de experts van de sinus problemen die doen opduiken in de zomer kunnen vaak worden voorkomen – als u deze zes voorzorgsmaatregelen te nemen

Ongeveer 10% van de Amerikaanse bevolking heeft huisdier allergieën en katten behoren tot de meest voorkomende boosdoeners. Kat allergieën zijn twee keer zo vaak voor als de hond allergieën. Maar in tegenstelling tot wat je zou denken, het is niet de vacht of het haar dat is het echte probleem. Mensen met een kat allergieën zijn echt allergisch voor eiwitten in de kat speeksel, urine en huidschilfers (gedroogde vlokken van de huid).

Hoe kan deze kleine eiwitten veroorzaken zo’n grote allergische reactie in het lichaam? Mensen met een allergie hebben overgevoelige immuunsysteem. Hun lichamen fout onschuldige dingen – zoals huidschilfers van katten – voor gevaarlijke indringers, en hen aan te vallen als ze zouden bacteriën of virussen. De symptomen van de allergie zijn de bijwerkingen van de aanval van uw lichaam op het allergeen, of trekker.

Houd in gedachten dat zelfs als je niet een echte kat allergie, uw kat kan nog steeds indirect ertoe leiden dat uw allergieën oplaaien. Buiten katten kan brengen in pollen, schimmels en andere allergenen op hun vacht.

En wat te denken van de zogenaamde “hypoallergeen” katten? Terwijl sommige rassen – zoals de “kale” sphinx – zouden minder vaak symptomen van kattenallergieën dan anderen te veroorzaken, elke kat heeft het potentieel om problemen. Dit geldt ongeacht het ras, haar lengte, of hoeveel het werpt. Dus als u weet dat u of een ander familielid is allergisch voor katten, het krijgen van een – ongeacht het ras – is geen goed idee.

Symptomen van kat allergieën kunnen omvatten

Symptomen van een kat allergie kunnen ontwikkelen in slechts een paar minuten of uren duren om te verschijnen. Ongeveer 20% tot 30% van de mensen met allergische astma ernstige flare-ups na het in contact komen met een kat.