insuline en andere medicijnen voor diabetes type 1

diabetes Trends

Insuline zorgt ervoor dat uw bloedsuikerspiegel streng gecontroleerd en binnen een doelbereik. Het kan worden genomen door een injectie of via een insulinepomp.

De hoeveelheid en het type insuline nodig veranderingen in de tijd, afhankelijk van leeftijd, hormonen (zoals tijdens snelle groei of zwangerschap), en veranderingen in de uitoefening routine. U kunt een hogere dosis insuline nodig in tijden van ziekte of emotionele stress.

Meer informatie over insuline

Ken de dosis van elke soort insuline je neemt, wanneer u de doses te nemen, hoe lang het duurt voor elk type insuline te gaan werken (onset), toen zij haar grootste effect (piek) zal hebben, en hoe lang het zal werken (duur); Sla nooit een dosis van insuline zonder het advies van uw arts.

U kunt ook een amylinomimetic, zoals pramlintide (Symlin). Dit geneesmiddel wordt alleen gebruikt in combinatie met insuline, maar het is gegeven in een aparte schot.

Als kleine hoeveelheden eiwit worden gevonden wanneer uw urine wordt getest, kunt u in het vroege stadium van diabetische nefropathie. U kan worden gegeven een angiotensine converting enzyme (ACE) remmer of een angiotensine II receptor blokker (ARB).

Praat met uw arts over de vraag of je een lage dosis aspirine moeten nemen. Dagelijks een lage dosis aspirine (81 mg) kan helpen voorkomen dat hartproblemen als u een verhoogd risico op een hartaanval of een beroerte.

Het kan nodig zijn een of meer geneesmiddelen om de bloeddruk te verlagen.

U kan ook nodig zijn om medicijnen te nemen om uw cholesterol te verlagen.

De behandeling van hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte kan helpen voorkomen dat complicaties van diabetes.

U kunt andere geneesmiddelen nodig hebt als je complicaties zoals nierziekte te ontwikkelen.