insuline voor inhalatie: Kan ik insuline zonder naald?

diabetes Trends

De onderzoekers, artsen en mensen met diabetes het erover eens dat ingespoten insuline goed werkt om de ziekte te beheren. Ze zullen waarschijnlijk ook zeggen dat het krijgen van insuline in je lichaam door middel van iets anders dan een naald zou nog beter zijn.

Toen de televisie nog altijd populair Mary Richards in WJM van Minneapolis newsroom liep in 1970, deed ze meer dan de wereld laten zien één meisje kon “maak het op haar eigen.” De award-winnende actrice die haar geportretteerd – Mary Tyler Moore – liet ons ook diabetes en een carrière kunnen naast elkaar bestaan; Moore werd met adult-onset het type 1 diabetes gediagnosticeerd in de jaren 1960, enkele jaren voor haar een Emmy-winnende voorstelling begon. Maar dat hield niet op Moore van het nastreven van haar carrière of het draaien van de wereld op met een glimlach …

Het idee van het inhaleren van insuline is rond voor decennia. Het was pas in de jaren 1990 dat onderzoekers het mogelijk maakte.

Met een inhaler net als degene die mensen met astma gebruik, adem je een fijn poeder insuline in je longen. Er, gaat je bloed door kleine bloedvaten.

In juni 2014 keurde de FDA Afrezza. Het is een inhalator met pre gemeten, snelwerkende insuline die u gebruikt voor de maaltijd.

Het is niet voor diabetes noodsituaties, zoals diabetische ketoacidose (DKA). Vaak voorkomende bijwerkingen van geïnhaleerde insuline zijn lage bloedsuikerspiegel, een hoest, en een krassend of een zere keel.

Als u type 1 diabetes, zult u nog steeds nodig hebt om langwerkende insuline te gebruiken, ook om te helpen de controle van uw bloedsuikerspiegel.

Als u rookt of je hebt een longziekte, zoals astma of COPD, moet je niet gebruiken insuline voor inhalatie.

De FDA heeft de eerste geïnhaleerde insuline, Exubera, in september 2006. Mensen die type 1 of type 2 diabetes kan het te gebruiken.

Maar de drug maker nam het uit de markt in oktober 2007, omdat het niet lijkt aan te slaan met de patiënten. Mensen dachten dat de inhalator was te groot en onhandig. (De Afrezza inhalator is veel kleiner.) Later werd de FDA bezorgd dat Exubera kan leiden longaandoeningen zoals kanker.

BRONNEN

MedlinePlus: “Drug Information:. Insulin Human (rDNA oorsprong) Inademing”

FDA: “FDA keurt Afrezza om diabetes te behandelen.”

Medscape: “wordt geïnhaleerd Insuline een ‘game-changer’?”