intra-oculaire (uveal) melanoom behandeling (pdqто): behandeling [] -medium en grote choroïdale melanoom

Eye -sparing bestralingstherapie, hetzij door plaque brachytherapie of externe bundel, is de beste optie voor de meeste patiënten met een middelgrote choroïdale melanoom. Enucleatie blijft de standaard therapie voor grote, choroïdale melanomen en melanomen die ernstige glaucoom veroorzaken of binnenvallen de oogzenuw.

Ik heb niet opgroeien looien. Ik heb een lichte huid en rood haar, en ik hield niet liggen in de zon, of zelfs naar het strand. En toen ik werd blootgesteld aan de zon, heb ik niet kleurtje te krijgen. Ik heb alleen een beetje roze en sproeten; Sterker nog, ik kreeg mijn eerste kleurtje toen ik ging naar Florida in 2001. Ik was 17 jaar oud, en ik was echt enthousiast over hoe ik eruit zag. Toen ik thuiskwam, begon ik naar een zonnestudio om de kleur te behouden. In de komende twee en een half jaar keerde ik terug een keer per week. Ik was niet super donker, …

Tumorgroei patroon is een factor in de therapeutische beschikking. Als er een diffuus melanoom of er oculaire uitbreiding moesten enucleatie worden beschouwd, maar bestralingstherapie kan worden voor minder uitgebreide ziekte.

Middelgrote choroïdale melanomen

Grote choroïdale melanomen

Huidige Clinical Trials

Controleer op US clinical trials uit ‘s lijst van kanker klinische proeven die nu het aanvaarden van patiënten met ciliaire lichaam en choroidea melanoom, medium / large formaat. De lijst van klinische proeven kan verder worden verkleind door locatie, drug, interventie, en andere criteria.

Algemene informatie over klinische proeven is ook beschikbaar via de website.

Referenties

Deze informatie wordt geproduceerd en door de Nationa; Cance; Institute (). De informatie in dit onderwerp kan zijn veranderd sinds het werd geschreven. Voor de meest actuele informatie, contact opnemen met de Nationa; Cance; Institute via het internet website op http: /; cancer.gov of bel 1-800-4-KANKER.

 Public Information van het National Cancer Institute