john Smoltz, werper voor de Atlanta Braves

NAAM: John Smolt; TEAM: Atlanta Braves; FUNCTIE: Staanplaats; LETSEL: De gescheurde mediale (ellepijp) collaterale ligament in zijn rechter (pitching) elleboog

Honkbal: Kerry Wood, Chicago Cubs; Norm Charlton, Jose Canseco, Tampa Bay Devil Ray; Kerry Ligtenberg, Odalis Perez, Atlanta Braves

Smoltz heeft geleden door de pijn en ongemak in zijn rechter elleboog voor de meerderheid van de afgelopen twee seizoenen. Hij bracht tijd op de gehandicapte lijst twee keer in 1998 en tweemaal opnieuw in 1999 als gevolg van de problemen in de zelfde elleboog. Hij onderging arthroscopische ingreep elleboog voorafgaand aan het seizoen 1998 en opnieuw in september 1994 tot een hielspoor en chips te verwijderen. Vorig seizoen, bewerkt hij zijn pitching stijl om een ​​deel van de spanning op de elleboog te ontlasten. In zijn laatste wedstrijd van het jaar en in zijn vroege lente uitjes experimenteerde hij ook met een knuckleball. Hij gooide slecht in zijn eerste lente uitje en zei later dat de elleboog was “behoorlijk pijnlijk.”

John Smoltz is is een van de meest overweldigende werpers in honkbal voor het grootste deel van de jaren ’90. Hij won de Nationale Liga Cy Young Award in 1996 en heeft ten minste 10 overwinningen geplaatst in 10 van de laatste 11 seizoenen. De 32-jarige Smoltz, Greg Maddux, en Tom Glavine werden beschouwd als de beste pitching trio in het spel voor jaren. In ’99, Smoltz gerangschikt 5 in NL met een 3.19 ERA. In 1996 – zijn beste seizoen – hij stelde de Braves ‘club record voor het winnen van 14 rechte spelen en leidde ook de majors in overwinningen (24) en strikeouts (276).

Dit ligament pees in de elleboog, de MCL, ook bekend als de ulnaire collaterale ligament of UCL. Het is zeer belangrijk voor atleten die betrokken zijn bij bovenhandse sporten zoals baseball (vooral werpers), speerwerpen, basketbal en volleybal. Het stabiliseert de binnenzijde van de elleboog (body kant van de elleboog “pit”) als een werper versnelt door zijn pitching beweging. Pitchers, soms gooien met snelheden van meer dan 100 mph, zet enorme kracht op hun armen en ellebogen. De scheur kan worden veroorzaakt door een dramatische gebeurtenis, als de werper is niet warm, of indien zijn monteurs een klein beetje boven. De kracht op de elleboog is zo groot dat het scheurt het ligament. Indien Smoltz, was het meer waarschijnlijk een geleidelijke verzwakking van het ligament die leidde tot de scheur. Deze repetitieve stammen van het ligament strekken het uit, en geleidelijk aan de werper zal losheid in de elleboog voelen. Een atleet met de scheur zou een scherpe brandende pijn in de elleboog te beschrijven en kan een pop voelen of barst het moment dat het ligament tranen.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …