joy-soja

We blijven horen over de kracht van de boon: de soja, dat is. De Heart Association zegt consumeren 25-50 gram soja per dag kan helpen verlagen onze LDL cholesterol (de “slechte” cholesterol) met maar liefst 8%. Onderzoek heeft ook veelbelovende resultaten voor soja getoond in het voorkomen van beroertes, kanker (met name borstkanker), osteoporose, en opvliegers.

Onderzoekers zijn nog debatteren over de vraag of het de fyto-oestrogenen in soja dat deze voordelen voor de gezondheid of de soja-eiwit en vet te bevorderen – of beide. Hoe dan ook, de bottom line is om soja te eten. Als u nog niet eten daar al meerdere porties per week is een goed begin.

Het goede nieuws is dat de soja heeft een lange weg afgelegd, baby! Het is niet alleen in reformwinkels meer, en het is nog niet alles over tofu, hetzij.

Hier zijn mijn top zes manieren om wat soja te krijgen.

Groene soja, soms edamame, zijn te vinden in de bevroren plantaardige sectie van uw supermarkt. Ze zien eruit als de baby limas en hebben een milde smaak en een stevige structuur.

Gebruik ze in recepten zoals je zou bonen (soepen, ovenschotels, etc.). Probeer de magnetron in hun schelpen, laat afkoelen, en eet als snack of voorgerecht (gooi de peulen). Of magnetron gepelde sojabonen, en eet ze warm met zout, peper, en misschien een beetje boter of margarine koolzaad. Journal 1/2 kopje gekookte groene sojabonen als 1/2 kopje groenten plus 1 theelepel vet.

Ingeblikte sojabonen worden in sommige supermarkten. Eerlijk gezegd, heb ik niet onder de indruk van de merken die ik heb geproefd geweest. Maar misschien is er een beter smakende merk die er zijn. Gebruik ze in de plaats van andere blik bonen: bonen in salades, soepen, voorgerechten, enz Journal 1/2 kopje blik sojabonen als 1/2 kop in de categorie zetmeel-en-peulvruchten, plus 1 theelepel vet.

Plain tofu komt in hard, zacht, lite of zijden. Er zijn twee manieren om tofu te benaderen: verbergen en hoop dat niemand mededelingen, of zijn voorzien van het als een van de belangrijkste ingrediƫnt. Ik doe allebei! tofu frietjes, stoofschotels en andere voorgerechten roeren toevoegt aan sommige of alle vlees te vervangen. Voeg de zachte of zijden verscheidenheid aan sauzen, soepen, smoothies, dips en spreads. Journal in de main-gerecht categorie als tofu zonder toegevoegd vet. Een portie is 4 ounces.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep