juveniele idiopathische artritis-medicatie

De meeste kinderen met juveniele idiopathische artritis (JIA) nodig om medicijnen te nemen om te verminderen ontsteking en pijn controle en om te helpen meer schade aan de gewrichten te voorkomen. Wanneer de ontsteking en pijn onder controle zijn, een kind is meer bereid en in staat om gezamenlijke oefeningen doen om de gezamenlijke kracht te verbeteren en het verlies van beweging te voorkomen.

Hoewel de behandeling is afhankelijk van de behoeften van elk kind, worden bepaalde geneesmiddelen vaak de eerste (eerste lijn geneesmiddelen) geprobeerd, terwijl anderen vaak worden opgeslagen om later te proberen als ze nodig zijn (tweede lijn geneesmiddelen). Wees voorzichtig met medicijnen. Lees en volg alle instructies op het etiket.

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Naproxen is de meest gebruikte NSAID behandeling van JIA vanwege de lage incidentie van bijwerkingen in vergelijking met de doeltreffendheid. 3 Ibuprofen kan in plaats daarvan worden gebruikt. Maar in het algemeen minder dan eenderde van de kinderen zullen aanzienlijke verlichting van NSAIDs. 1 Als je ziet geen verbetering na 6 weken, kan uw arts een andere NSAID proberen.

Corticosteroïden. Injecties kan worden gebruikt voor kinderen die net een paar gewrichten aangetast of die enthesitis hebben. Corticosteroïden via de mond of via een infuus worden vaak gebruikt voor wijdverspreide gewrichtspijn of structurele problemen zoals koorts of pericarditis. Steroïde geneesmiddelen sneller dan sommige andere geneesmiddelen werken, zodat ze kunnen ook worden gebruikt tot andere geneesmiddelen gaan werken; -DMARD (DMARDs). Deze worden ook wel langzaam werkende antirheumatic drugs (SAARDs). Ze includ; methotrexaat; sulfasalazine; Biologics zoals adalimumab, etanercept of tocilizumab.

Corticosteroïde oogdruppels; Methotrexaat en cyclosporine; Mydriatica, die oogdruppels die de pupil verwijden en houden de iris van het vasthouden aan het hoornvlies of len zijn; Biologics