kindvriendelijke snacks: 12 gezonde recepten

Terwijl de volwassenen door de dag te krijgen zonder veel tussen-maaltijd snacks, kinderen kunnen niet.

Kinderen “kan niet alle belangrijke voedingsstoffen die ze nodig hebben met alleen ontbijt, lunch en diner,” zegt Melissa Halas-Liang, RDN, een voedingsdeskundige gevestigd in Los Angeles. “Dat is de reden waarom ouders moeten denken aan tussendoortjes als een manier om hun kinderen extra brandstof geven voor de teelt van gezond en sterk.”

Maar alleen omdat kinderen moeten nosh betekent niet dat ze kunnen eten wat en wanneer ze maar willen. “Snacking moet niet een free-for-all”, zegt Halas-Liang. “Maak een set eetschema, zoals altijd met een halverwege de ochtend snack en naschoolse snack, en hou je eraan.”

Zoals voor wat om te dienen, de winkel koopt behandelt – zoals chips, koekjes en fruit snacks – niet een goede inzet. Ze zijn vol met zout en toegevoegde suiker, zonder veel voedingsstoffen die kinderen nodig hebben. “Snacks mag geen loze calorieën zijn; ze moeten worden gebruikt in de voeding hiaten in het eten van uw kind in te vullen “, zegt Halas-Liang.

Dus wat moet je doen? Verpakken in zo veel vezels als mogelijk met verse groenten en fruit, en omvatten vetarme zuivelproducten, zoals Griekse yoghurt. Dit soort snack is ook een goed idee als u niet wilt dat uw kind om te veel te eten tussen de maaltijden. Onderzoekers hebben ontdekt dat kinderen die op een mix van groenten en kaas snacked die nodig zijn veel minder calorieën volledig dan degenen die op gewoon oude aardappelchips snacked voelen.

Bezorgd uw kinderen zal niet proberen iets uit de gewone? Combineer hem met een van hun favorieten, zegt Halas-Liang. ‘En vergeet niet dat de presentatie is de sleutel! Maak gezonde voeding blik leuk, en uw kind zal enthousiast om het te eten. ”

Klaar om een ​​aantal heerlijke, creatieve, voedzame goodies te maken? Hier zijn 12 ideeën om je slag

1. Neem een ​​kleine cookie cutter, en snijd de kaas en fruit in leuke vormen. Plaats op spiesjes te kabobs te maken.

2. Maak een smoothie door het mengen van bevroren mango, bosbessen, frambozen, of ananas met magere yoghurt. Giet het in ijsblokjes, zet Popsicle stokken in elk één, en vries.

3. Snijd een appel of peer, en verspreid elk sneetje met een schar van amandel boter. Stapelen van groot naar klein, zodat je een toren op het bord te bouwen.

4. Bevroren erwten en maïs klinkt misschien raar om volwassenen, maar sommige kinderen hou van ze! Combineer ze met een touwtje kaas.

5. Maak een milkshake met een bevroren banaan, melk en pindakaas. (Gebruik volle melk voor kinderen van 1-2 en vetarme melk voor oudere kinderen.)

6. Cut wortelen en appels in lucifers, en gooi ze samen in een kleine salade. Top met geroosterde geschaafde amandelen of walnoten.

7. Meng een chunky salsa met wat zwarte bonen en strooi er een beetje kaas bovenop. Serveer met gebakken blauwe maïs chips.

8. Mix ingeblikte tonijn met gedroogde cranberries en een beetje mayonaise en Griekse yoghurt. Verspreid op stukjes selderij.

9. Serveer met guacamole volkoren chips. Maak deze snack nog leuker als je de avocado snijden en laat uw kinderen pureer het.

10. Neem een ​​volkoren pita en hebben uw kinderen boven het met hun favoriete groenten, zoals broccoli, paprika en tomaten. Bestrooi met een beetje kaas, bakken in de oven en serveer ze pizza als snack!

11. Cut bananen in vier stukken, dompel ze in yoghurt en roll in verpletterd volkoren crackers. Serveer het dan of invriezen voor later.

Over; Adverteer bij U; Termen van ons; Privacy Polic; Sponsor Polic; Neem contact met ons op

12. Slice appels en gooi ze met haver, kaneel, en een beetje bruine suiker. Bak in de oven tot ze krokant, en serveer met een klodder van magere yoghurt bovenop.

BRONNEN

Melissa Halas-Liang, RDN, oprichter van SuperKidsNutritio; voedingsdeskundige gevestigd in Los Angeles.

Wansink, B., Kindergeneeskunde, januari 2013.

Zoek op