kissing bugs – topic overzicht

Kissing bugs zijn vleugelloze insecten die ongeveer 0,75 in zijn. (1,9 cm) lang. Kissing bugs zijn donkerbruin of zwart met rode of oranje vlekken langs de rand van hun lichaam. Ze worden ook wel roofwantsen of cone-nosed bugs. Net als muggen, het kussen insecten voeden zich met bloed van dieren of mensen.

Kussen bugs een parasiet die ziekte veroorzaakt Chagas dragen, maar dit is niet gebruikelijk in de Verenigde Staten. Jeuk van de beten kan zo slecht dat sommige mensen genoeg om onderbrekingen in de huid die gemakkelijk geïnfecteerd veroorzaken krassen zijn. De beten kunnen ook een ernstige allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen.

Kissing bugs zijn te vinden in warme zuidelijke staten van de VS en in Mexico, Centraal-Amerika en Zuid-Amerika.

Kissing bugs kunnen verstoppen in scheuren en gaten in bedden, vloeren, wanden en meubels. Ze zijn het meest waarschijnlijk te vinden

Kissing bugs kunnen flarden van beten veroorzaken, vaak rond de mond. De beten zijn meestal pijnloos, maar ze kunnen zwellen en zien eruit als netelroos. Jeuk van de beten kan een week duren.

Kijk ook voor deze andere tekenen

Thuis behandeling kan helpen stoppen met de jeuk en het voorkomen van een infectie. Jij kan

In de buurt van plaatsen waar een huisdier, zoals een hond of kat, brengt tijd; In gebieden waar de muizen en andere knaagdieren wonen; In de buurt van bedden, vooral onder matrassen of op meubels in de buurt van het bed.

De bugs zelf, vooral in uw matras of kussen; Tiny bloedvlekken op de lakens en kussens.

Was de beten met zeep om de kans op infectie verminderen; Gebruik Calamine lotion of een anti-jeuk crème om de jeuk te stoppen. U kunt ook het bezit van een havermout-doordrenkte washandje op de jeukende gebied gedurende 15 minuten. U kunt kopen een havermout poeder, zoals Aveeno Colloïdaal havermout, in drogisterijen. Of u kunt uw eigen havermout oplossing te maken. Wikkel 1 kop (0,2 L) van havermout in een katoenen doek, en kook het voor een paar minuten tot het zacht; Gebruik een zak ijs om de zwelling te stoppen; Raadpleeg uw arts als u denkt dat de beet kan worden besmet.