lage bloedcellen: bijwerking van de behandeling van kanker

Wat is gemeten in een bloedcellen?

Lage bloedcellen kan een ernstige complicatie tijdens de behandeling van kanker. Weten waarom uw arts nauwkeurig tracks uw bloedcellen.

Wat zijn de oorzaken lage bloedcellen?

Uw arts kan controleren uw bloedcellen zorgvuldig tijdens de behandeling van kanker. Er is een goede reden om je met je bloed zo vaak getrokken – lage bloedcellen zet je een risico op ernstige complicaties.

Waarom is het belangrijk om uw bloedcellen te controleren?

Als je het ondergaan van bepaalde behandelingen van kanker die lage bloedcellen kunnen veroorzaken, zal uw arts waarschijnlijk controleren uw bloedcellen regelmatig met behulp van een test genoemd een complete bloedbeeld (CBC). Lage bloedcellen worden gedetecteerd door onderzoek van een bloedmonster genomen uit een ader in uw arm.

Bij het controleren van uw bloedcellen, is uw arts te kijken naar de aantallen en soorten

Kanker-gerelateerde oorzaken van de lage bloedcellen omvatten

Lage bloedcellen kan leiden tot ernstige complicaties die uw volgende ronde van de behandeling kan vertragen. Toezicht op uw bloedcellen kan uw arts om te voorkomen of te verminderen uw risico op complicaties.

De meest ernstige complicaties van lage bloedcellen omvatten

Infectie. Bij een laag aantal witte bloedcellen en in het bijzonder, een laag niveau van neutrofielen (neutropenie), een soort witte bloedcellen die infectie bestrijden, je bent een hoger risico op het ontwikkelen van een infectie. En als je een infectie ontwikkelen wanneer u een laag aantal witte bloedcellen, kan je lichaam niet zichzelf te beschermen. Infectie kan leiden tot de dood in ernstige gevallen.

Zelfs een milde infectie kan uw chemokuur te stellen, aangezien uw arts kan wachten tot uw infectie wordt gewist en uw bloedcellen terug te gaan voordat u verder gaat. Uw arts kan ook aan medicatie om uw lichaam de aanmaak van witte bloedcellen te verhogen.

Anemie. Een laag aantal rode bloedcellen is bloedarmoede. De meest voorkomende symptomen van anemie zijn vermoeidheid en kortademigheid. In sommige gevallen vermoeidheid wordt zo ernstig dat u tijdelijk uw behandeling van kanker moet stoppen of de dosis die u ontvangt te verminderen.

Bloedarmoede kan worden verlicht met een bloedtransfusie of met medicatie om uw lichaam de productie van rode bloedcellen te verhogen.

Bloeden. Laag aantal bloedplaatjes in uw bloed kan bloedingen veroorzaken. Je zou kunnen overmatig bloeden van een kleine snee of bloeden spontaan uit je neus of tandvlees. Gevaarlijke interne bloeden kan optreden.

Een laag aantal bloedplaatjes kan uw behandeling vertragen. Mogelijk moet u wachten tot uw bloedplaatjes levels omhoog gaan in om door te gaan met chemotherapie of een operatie moet ondergaan.