laser behandelingen voor psoriasis: zijn ze effectief?

Als je leeft met psoriasis, je weet hoe ongemakkelijk en gênant de rode, jeukende, schilferige huid kan zijn. Behandelingsopties voor psoriasis zijn onder andere steroïde crème of andere medicinale crèmes, orale medicatie, en lichttherapie.

Psoriasis maakt van uw huidcellen in Type A uitblinkers: Ze groeien ongeveer vijf keer sneller dan de normale huid cellen. En je lichaam kan het niet bijbenen. Het oude opstapelen in plaats van afstoten, waardoor dikke, schilferige, jeukende plekken; Waarom doen deze cellen ga een beetje in de war? Er is meer aan de hand onder de oppervlakte van deze huidziekte; De onderzoekers denken dat er iets zet je immuunsysteem. De exacte reden is een mysterie. Maar het is waarschijnlijk een combinatie van genetica en triggers.

Vandaag is er een andere optie voor de behandeling van psoriasis: excimeer lasers, die ultraviolet licht te leveren aan gelokaliseerde gebieden van de huid. Deze behandeling maakt gebruik van intense, geconcentreerde doses van laserlicht om de controle gebieden van milde helpen tot matige psoriasis zonder nadelige gevolgen voor een gezonde huid om hen heen. Gerichte lasertherapie is qua effectiviteit traditionele lichttherapie, maar het werkt in minder sessies met grotere doses licht die dieper kunnen bereiken in de aangetaste huid. De handheld laser staven zijn ook goed voor het bereiken van psoriasis in hard-to-treat gebieden, zoals de ellebogen, knieën, de handpalmen, voetzolen, en de hoofdhuid.

Hoe kan laser behandelingen voor psoriasis werk? Kunnen ze echt het opruimen van uw huid? Hier is wat het onderzoek blijkt over deze nieuwe behandeling voor psoriasis.

Excimeerlaser behandelingen worden uitgevoerd in het kantoor van de dermatoloog. Elke sessie duurt slechts een paar minuten. Tijdens de behandeling, de arts beoogt de laser direct aan flarden van psoriasis. Je zou wat warmte op de site of een klikkende sensatie op de huid voelen.

Laser behandelingen voor psoriasis een van twee typen lasers: a pulsed dye laser (PDL) of een excimer laser.

Pulsed dye lasers creëren een geconcentreerde bundel van geel licht. Wanneer het licht op de huid, het omzet in warmte. De warmte vernietigt de extra bloedvaten in de huid die bijdragen aan psoriasis, zonder nadelige gevolgen voor de omgeving van de huid.

Excimeerlasers streven een hoge intensiteit ultraviolet B (UVB) lichte dosis van een zeer specifieke golflengte – 308 nanometer – direct aan de psoriasis plaques. Omdat het laserlicht niet de omliggende huid raakt, vermindert het risico van blootstelling aan UV straling. Excimer lasers worden gebruikt voor de behandeling van milde tot matige psoriasis.

Excimer laser therapie, patiënten meestal twee behandelingen durende 15-30 minuten per week gedurende drie weken of meer, met ten minste een 48-uur pauze tussen behandelingen. Met gepulste dye laser therapie sessies gaan voor 15-30 minuten om de drie weken.

Uw arts zal uw dosis laserlicht op basis van de dikte van uw psoriasis plaques en je huidskleur (een lagere dosis wordt gebruikt op lichtere huid) te bepalen. Tijdens de procedure, krijgt u donkere bril om je ogen te beschermen.