Lawaaidoofheid

Wat is lawaaidoofheid?

Wie wordt beïnvloed byernmentL?

Wat causesernmentL?

Hoe kan lawaai ons gehoor beschadigen?

Wat zijn de effecten en tekenen ofernmentL?

CanernmentL worden voorkomen?

Welk onderzoek wordt gedaan onernmentL?

Waar vind ik meer informatie abouternmentL?

Op deze pagina

Elke dag ervaren we het geluid in onze omgeving, zoals het geluid van televisie en radio, huishoudelijke apparaten, en het verkeer. Normaal gesproken, deze geluiden zijn op een veilig niveau dat niet onze gehoor niet beschadigen. Maar geluiden kunnen schadelijk zijn als ze te hard, zelfs voor een korte tijd, of wanneer ze zijn beide luid en langdurig. Deze geluiden kunnen gevoelige structuren schade in het binnenoor en veroorzaken lawaaidoofheid ernmentL).

governmentL kan direct zijn of het kan een lange tijd in beslag nemen merkbaar te worden. Het kan tijdelijk of permanent zijn, en kan één oor of beide oren beïnvloeden. Zelfs als je niet kunt zeggen dat je schade aan uw gehoor, zou je moeite hoorzitting in de toekomst, zoals het niet in staat om andere mensen te begrijpen als ze praten, vooral op de telefoon of in een rumoerige kamer. Ongeacht hoe het u van invloed kunnen zijn, één ding is zeker: lawaaidoofheid is iets wat je kunt voorkomen.

Blootstelling aan schadelijk geluid kan gebeuren op elke leeftijd. Mensen van alle leeftijden, met inbegrip van kinderen, tieners, jonge volwassenen en ouderen, kunnen developernmentL. Ongeveer 15 procent van de Amerikanen in de leeftijd tussen 20 en 69 of 26 miljoen Amerikanen-have gehoorverlies die kunnen zijn veroorzaakt door blootstelling aan lawaai op het werk of in de vrije tijd activiteiten. Maar liefst 16 procent van de tieners (leeftijd 12 tot 19) hebben melding gemaakt van enkele gehoorverlies dat had kunnen worden veroorzaakt door lawaai, volgens een rapport van 2010 op basis van een onderzoek van theernment ().

governmentL kan worden veroorzaakt door een eenmalige blootstelling aan een intense “impuls” geluid, zoals een explosie of door continue blootstelling aan harde geluiden gedurende een langere tijdsperiode, zoals ruis die in een winkel houtbewerking.

Geluidsgolven de oorschelp en reis door een nauwe doorgang genaamd de gehoorgang, waardoor het trommelvlies;. Het trommelvlies trilt de binnenkomende geluidsgolven en stuurt deze trillingen drie kleine botten in het middenoor. Deze botten zijn de zogenaamde hamer, aambeeld en stijgbeugel;. De botten in het middenoor koppelen van de geluidstrillingen door de lucht naar fluïdum trillingen in het slakkenhuis van het binnenoor, dat de vorm een ​​slak en gevuld met vloeistof. Een elastische partitie loopt van het begin tot het einde van de cochlea, te splitsen in een bovenste en onderste gedeelte. Deze partitie heet het basilair membraan, omdat het dient als de basis, of de begane grond, waar de belangrijkste gehoor structuren zitten;. Zodra de trillingen veroorzaken dat de vloeistof in het slakkenhuis om rimpel, een reizende golfvormen langs het basilair membraan. Haarcellen-zintuigcellen zitten op de top van het basilair membraan-ride de golf,. Omdat de haarcellen op en neer bewegen, microscopische hair-achtige projecties (bekend als stereocilia) die baars op de top van de haarcellen botsen tegen een bovenliggende structuur en buigen. Buigen veroorzaakt porie-achtige kanalen, die aan de uiteinden van de stereocilia, te openen. Als dat gebeurt, chemicaliën haast in de cel, waardoor een elektrisch signaal;. De gehoorzenuw voert deze elektrisch signaal naar de hersenen, waarmee dit in een geluid dat we herkennen en begrijpen.

Recreatieve activiteiten die u in gevaar forernmentL kan zetten onder de schietsport en de jacht, sneeuwscooter rijden, het luisteren naar MP3-spelers met een hoog volume door middel van oordopjes of koptelefoons, spelen in een band, en het bijwonen van luide concerten. Schadelijke geluiden thuis kan afkomstig zijn van bronnen, waaronder grasmaaiers, bladblazers en houtbewerking gereedschappen.

Geluid wordt gemeten in eenheden die decibel. Geluiden van minder dan 75 decibel, zelfs na langere blootstelling, waarschijnlijk geen gehoorbeschadiging veroorzaken. Echter, lang of herhaalde blootstelling aan geluiden op of boven 85 decibel kan gehoorschade veroorzaken. Hoe harder het geluid, hoe korter de hoeveelheid tijd die het kost forernmentL gebeuren.

Hier zijn de gemiddelde decibel ratings van een aantal bekende geluiden

Uw afstand van de bron van het geluid en de lengte van de tijd u wordt blootgesteld aan het geluid zijn ook belangrijke factoren bij het beschermen van uw gehoor. Een goede vuistregel is om geluiden die te hard zijn, ook in de buurt te voorkomen, of te lang duren.

Om te begrijpen hoe luide geluiden ons gehoor kunnen beschadigen, moeten we begrijpen hoe we horen. Hearing hangt af van een reeks gebeurtenissen die geluidsgolven in de lucht verandert in elektrische signalen. Onze gehoorzenuw voert vervolgens deze signalen naar de hersenen door een complexe reeks stappen.

Stereocilia baars atop sensorische haarcellen in het binnenoor, Credit: Yoshiyuki Kawashima

Wanneer u wordt blootgesteld aan lawaai over een lange periode van tijd, kan je langzaam beginnen om uw gehoor te verliezen. Omdat de schade als gevolg van blootstelling aan lawaai is meestal geleidelijk, zou je niet merken, of je kan de tekenen van gehoorverlies totdat ze sterker geworden negeren. Na verloop van tijd, kunnen geluiden vervormd of gedempt worden, en je zou het moeilijk vinden om andere mensen te begrijpen als ze praten of om het volume op de televisie. De schade fromernmentL, in combinatie met het ouder worden, kan leiden tot gehoorverlies ernstig genoeg dat je nodig hebt gehoorapparaten naar de geluiden vergroten om je heen om je te helpen te horen, te communiceren, en nog veel meer volledig deelnemen aan de dagelijkse activiteiten.

governmentL kan ook worden veroorzaakt door zeer luide uitbarstingen van geluid, zoals schoten of explosies, waarbij het trommelvlies kan scheuren of beschadiging van de botten in het middenoor. Dit soort ofernmentL kan onmiddellijk en blijvend zijn.

Luid blootstelling aan lawaai kan ook leiden tot tinnitus -a rinkelen, zoemende, of brullend in de oren of het hoofd. Tinnitus kan verdwijnen na verloop van tijd, maar kan soms blijven voortdurend of af en gedurende het hele leven van een persoon. Gehoorverlies en tinnitus kan in één of beide oren.

Soms blootstelling aan impuls of continu lawaai veroorzaakt een tijdelijk gehoorverlies dat 16 tot 48 uur later verdwijnt. Recent onderzoek suggereert echter dat, hoewel het verlies van het gehoor lijkt te verdwijnen, kan er resterende lange termijn schade aan uw gehoor.

governmentL is de enige vorm van gehoorverlies dat is volledig te voorkomen. Als je de gevaren van lawaai en hoe te begrijpen om goed gehoor gezondheid te oefenen, kunt u uw gehoor voor het leven te beschermen. Hier is hoe

Het National Institute on Doofheid en andere Communication Disorders (NIDCD) ondersteunt onderzoek naar de oorzaken, diagnose, behandeling en preventie van gehoorverlies. NIDCD ondersteunde onderzoekers hebben geholpen om enkele van de vele genen betrokken hair-cel ontwikkeling en functie identificeren en gebruiken deze kennis om nieuwe behandelingen voor gehoorverlies verkennen.

Onderzoekers ook naar de beschermende eigenschappen van steuncellen in het binnenoor, die voorkomen kan verminderen de schade aan sensorische haarcellen bij blootstelling aan lawaai is.

De sponsors Het is een Noisy Planet. Bescherming van hun Hearing®, een nationaal openbaar onderwijs campagne om de bewustwording onder ouders van jonge tieners over de oorzaken en preventie ofernmentL verhogen. Gewapend met deze informatie, ouders, leraren, school verpleegkundigen en andere volwassenen kunnen kinderen aanmoedigen om gezonde gehoor gewoonten aannemen.

Het houdt een directory van organisaties die informatie over de normale en gestoorde processen van het gehoor, evenwicht, smaak, geur, stem, spraak en taal te bieden.

Gebruik de volgende trefwoorden om u te helpen organisaties die vragen kunnen beantwoorden en informatie te vinden onernmentL

Voor meer informatie, aanvullende adressen en telefoonnummers, of een gedrukte lijst van organisaties, contact opnemen met de

Informatie Clearinghouse; 1 Mededeling Avenue, Bethesda, MD 20892-3456, Toll-free Voice: (800) 241-1044, Toll-free TTY: (800) 241-1055, Fax: (301) 770-8977, E-mail : nidcdinfo @ nidcdernment

 14-4233; Bijgewerkt maart 2014

Het beschermen van kinderen horen: Waarom het belangrijk is

Veel bronnen van lawaai kan kids ‘gehoor beschadigen, maar lawaaidoofheid is 100% te voorkomen.