leven met een notenallergie: pinda-allergie en notenallergie

allergieën Trends

Zelfs een klein beetje dat je inslikken of inademen kan een allergische reactie veroorzaken. Je weet voor de hand liggende voedsel, zoals amandel boter, koekjes met walnoten gebakken in, of havermout bezaaid met pistachenoten voorkomen.

Larissa Stouffer van Melrose, Mass., Niezen meestal niet een keer, niet twee keer, maar drie keer. Ze niest als ze krijgt in een auto als het zonnig buiten, maar niet als het bewolkt is, haar vader doet hetzelfde. En zodra ze opduikt sommige mint kauwgom in haar mond, naar buiten komt een achoo; Stouffer, 30, is niet de enige met een wispelturige neus. Veel mensen niezen bij bijzondere momenten – zoals na het sporten, het plukken hun wenkbrauwen, in de zon, of na de seks; Hier zijn de redenen waarom ze versmaden …

Je moet weten wat te zoeken, zodat u kunt controleren voordat je koopt of gebruik maken van een product.

Pinda’s en noten zijn niet hetzelfde. Maar als u allergisch bent aan één, moet u mogelijk ook naar de andere te voorkomen. Vraag uw arts om zeker te zijn.

Noten bevatten

U mag pinda’s of noten in dingen als deze te vinden

Nix hen wanneer je kookt, en kijk voor hen op voedseletiketten

1. Vraag uw server. Voedingsmiddelen die geen pinda’s of noten bevatten, kunnen besmet raken als ze zijn gemaakt op dezelfde plaats of met dezelfde apparatuur. Het kan ook gebeuren in de restaurants die veel ingrediënten te gebruiken, en zelfs in ijssalons als bolletjes of andere apparatuur worden gedeeld.