lip en mondholte behandeling van kanker (pdqто): behandeling [] -cellular indeling van de lip en mondkanker

De meeste hoofd en nek kanker zijn de plaveiselcel variëteit en kan worden voorafgegaan door verscheidene precancerous lesions. Minor speekselkliertumoren zijn niet ongewoon in deze sites. Monsters uit de laesie kunnen tonen op niet-invasieve carcinomen, in welk geval de term carcinoma in situ wordt toegepast. Een invasief carcinoom zal goed gedifferentieerd, matig goed gedifferentieerd, slecht gedifferentieerde of ongedifferentieerde zijn.

Incidentie en Mortalit; Geschatte nieuwe gevallen en sterfgevallen als gevolg van de dunne darm kanker in de Verenigde Staten in 2014: [1; Nieuwe gevallen: 9160; Sterfgevallen: 1210; Adenocarcinoom, lymfoom, sarcoom en carcinoïde tumoren verantwoordelijk voor het merendeel van de dunne darm maligniteiten, die, als geheel, vertegenwoordigen slechts 1% tot 2% van gastrointestinale maligniteiten [2,3,4,5.; Follow-up en Survivorshi; Zoals in andere gastrointestinale maligniteiten, voornamelijk modaliteit van behandeling chirurgie wanneer …

Geen statistisch significante correlatie tussen de mate van differentiatie en het biologische gedrag van de kanker bestaat; echter, vasculaire invasie een negatieve prognostische factor. [2]

Andere tumoren van glandular epitheel, dentogene apparaten, lymfeweefsel, zacht weefsel en bot en kraakbeen herkomst vereisen speciale aandacht en zijn niet opgenomen in dit deel van PDQ. Referentie Wereldgezondheidsorganisatie nomenclatuur aanbevolen.

De term leukoplakie mag alleen worden gebruikt als een klinisch beschrijvende term betekent dat de waarnemer ziet een witte vlek die niet afwrijven, waarvan de betekenis is afhankelijk van de histologische bevindingen. Leukoplakie kan variëren van hyperkeratose tot een werkelijke vroege invasief carcinoom of alleen vertegenwoordigen een schimmelinfectie, lichen planus, of andere goedaardige orale ziekte.

Referenties

Deze informatie wordt geproduceerd en door de Nationa; Cance; Institute (). De informatie in dit onderwerp kan zijn veranderd sinds het werd geschreven. Voor de meest actuele informatie, contact opnemen met de Nationa; Cance; Institute via het internet website op http: /; cancer.gov of bel 1-800-4-KANKER.

 Public Information van het National Cancer Institute