liposuctie types, veiligheid, risico’s, voordelen

Liposuctie verwijdert vet uit je lichaam usin; afzuiging. Tijdens de liposuctie, kleine, dunne, stompe-tip buizen (canule) ar; ingebracht door kleine insnijdingen in de huid. Vet wordt weggezogen door middel van Thes; buizen als arts beweegt de buizen rond onder de huid te richten specificaties; vetophopingen.

In de afgelopen jaren verbeterd technieken gek; liposuctie veiliger, eenvoudiger en minder pijnlijk. Deze nieuwere techniek; omvatten

Liposuctie wordt meestal als; poliklinische procedure in een correct uitgerust dokter ‘; office, ambulante chirurgie centrum of ziekenhuis. In het algemeen is het niet requir; Een overnight ziekenhuis tenzij een grote hoeveelheid vet wordt verwijderd. Plaatselijke verdoving wordt gebruikt in sommige gevallen. En je mag o; kan niet worden gegeven een kalmerend middel om u te helpen ontspannen. Als een groot gebied of het volume van Fa; wordt behandeld, algemene anesthesie of sedatie inch met een lokale anestheti; mag gebruikt worden.

Na de procedure, het gebied van e; lichaam dat werd behandeld stevig verpakt te helpen verminderen zwelling, blauwe plekken, een; pijn. Elastische bandages en tape, steunkousen (zoals gebruikt voor de beh, spataderen), een speciale gordel of ander type o; -Firm passend kledingstuk kan worden gebruikt, afhankelijk van welk deel van het lichaam wa; behandeld. Het kan zijn dat de compressie kledingstuk te dragen of wikkel voor 3 tot 4 weken; Verwacht veel bloeduitstortingen en zwelling gedurende ten minste de eerste 7-1; dagen.

Vloeistof kan drain uit de incisie sites voor meerdere dagen. U kan geven; antibiotica om het risico op infectie te verminderen.

De meeste mensen zijn in staat om op te staan ​​en bewegen zodra de treatmen; klaar en na de effecten van de anesthesie en sedatie zijn alle wor; uit. U kunt zodra u comfortabl voelt terugkeren naar uw normale activiteiten; hoewel dit enkele dagen kan duren een paar weken. De meeste mensen kunnen t terug te keren; werken binnen een paar dagen. Herstel kan langer duren als grote delen werden behandeld.

Het belangrijkste doel van liposuctie is t; hervormen één of meer gebieden van uw lichaam, niet om het lichaamsgewicht te verminderen. Liposuctio; wordt meestal gebruikt op “probleem” gebieden die niet goed hebben gereageerd op een dieet; oefening. Dit soort plantengroei op de buitenkant van de dijen en heupen vrouwen en th; taille en terug op mannen. Het gezicht, de hals, buik, rug, billen, benen en UPPE; armen zijn alle gangbare behandelde gebieden.

Liposuctie wordt soms gebruik van; in combinatie met andere cosmetische ingrepen, zoals een ‘buik tuc; (buikwandcorrectie), borstverkleining, of face-lift.

Liposuctie ma; ook worden gebruikt om bepaalde medische aandoeningen, waaronder

Liposuctie wordt niet gebruikt voor de behandeling van obesitas. Het zal niet ge; ontdoen van cellulitis en striae.

Liposuctie is meestal erg effectiv; bij het verwijderen van vetophopingen in kleine ruimtes. Maar als je weer het gewicht nadat Havin; liposuctie, de vette uitstulpingen die werden verwijderd, waarschijnlijk om terug te keren of ma; verschijnen in een andere plaats.

Enige verbetering in lichaamscontouren i; gewoonlijk merkbaar direct na de operatie. En verbetering kan fo voort te zetten; enkele weken of zelfs maanden als de zwelling verdwijnt. De volledige effecten o; met liposuctie mogelijk niet zichtbaar voor enkele maanden tot een jaar.

Liposuctie (met uitzondering van de laser liposuctie) in het algemeen niet de huid over het behandelde gebied te scherpen; Na het vet is verwijderd, kan de huid rond het gebied een beetje los. IK; kan tot 6 maanden voor de huid aan te scherpen rond het behandelde gebied. Som; mensen de huid is zeer elastisch en sneller trekt dan andere mensen ‘; huid. Jongere huid heeft de neiging om grotere elasticiteit hebben dan oudere huid.

Mensen die verwachten dat liposuctie om hen te helpen gewicht te verliezen zijn usuall; teleurgesteld.

Liposuctie gedaan door een ervaren arts i; van een goed uitgeruste faciliteit is meestal veilig. 1 Havin; meer dan één behandelde gebied, of het hebben van een zeer groot gebied behandeld wordt, kan increas; het risico van complicaties tijdens of na de procedure.

commo; bijwerkingen van liposuctie omvatten

Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn

Als je gewichtstoename na liposuctie, kan je lichaam de nieuwe vet op te slaan op een andere plaats dan waar je vetcellen had verwijderd. Nieuwe vet kan diep groeien in je lichaam, rond je organen, zoals uw hart of lever. Dit type vet kan meer schadelijk zijn voor uw lichaam dan vet dat wordt opgeslagen in de buurt van het oppervlak van je lichaam, zoals op je heupen of dijen zijn. Dus mensen die liposuctie hebben moeten oppassen niet om extra gewicht te krijgen.

Hoewel de dood is zeer rar; met liposuctie, kan het gebeuren. Als u met een grote hoeveelheid van de fa; verwijderd, ar; zwaarlijvig, of gezondheidsproblemen, uw risico’s omhoog gaan. mogel; complicaties zijn

Liposuctie moet niet worden gedaan bij mensen die sever hebben; hartproblemen, die bloed stollingsstoornissen (zoals trombofilie, een aandoening i; die bloedstolsels of uiterst eenvoudig), of tijdens de zwangerschap.

Liposuctie mag alleen b worden gedaan; een arts die een speciale opleiding in liposuctie en chirurgie van de huid en i heeft; hoe te reageren op complicaties tijdens de operatie. U zult ook minder ris; complicaties als liposuctie gebeurt niet tegelijkertijd andere cosmetisch; procedures.

Als je probeert te los; gewicht, liposuctie is geen vervanging voor lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding. IK; Sterker nog, de meeste cosmetische chirurgen het erover eens dat de beste kandidaten voor liposuctie ar; gezonde mensen die op of in de buurt van een gezond gewicht, maar die stubbor hebben; vetophopingen die niet reageren uit te oefenen.

Vul het speciale behandeling informatieformulier (PDF) om u te helpen deze behandeling te begrijpen.

Leonard AL, Hanke CW (2008). Liposuctie. In K Wolf; et al., eds., Fitzpatrick Dermatology in General Medicine, 7th ed., vol. 2, pp. 2378-2380. New York: McGraw-Hil; Medisch.

Anne C. Poinier, MD – Interne Medicin; Keith A. Denkler, MD – Plastische Chirurgie

12 maart 2014