longkanker screening en tests: ldct, biopsie, bronchoscopie, en nog veel meer

Als je een roker bent of andere risico’s voor longkanker, wilt u misschien een screening test die kan helpen uw arts te vinden van de ziekte voordat u symptomen opmerkt krijgen. De heads-up zou laten u de behandeling vroeg beginnen, wanneer de voorwaarde is makkelijker om te vechten.

Als je klaar om te beginnen met de behandeling te krijgen, is het normaal nerveus over de bijwerkingen u misschien gezicht te voelen. Om u te helpen voor te bereiden, is hier een behandeling-by-behandeling gids voor de meest voorkomende; Houd in gedachten dat de bijwerkingen variëren zelfs tussen twee mensen op dezelfde behandeling. Dat komt omdat elke persoon – en elke kanker geval – is uniek. Het goede nieuws is dat de meeste bijwerkingen zijn van tijdelijke aard en er zijn manieren om ze te beheren.

Deskundigen hebben verschillende opvattingen. Verschillende gezondheidsorganisaties, waaronder de Cancer Society, Lung Association, en de Verenigde Staten Preventive Services Task Force, zeggen dat je moet doen als je ten minste 55 bent en je bent of een langdurige roker. Maar zij het oneens zijn over sommige details, zoals hoeveel sigaretten per dag je had.

Naast roken, zijn er andere redenen waarom je zou een hogere kans op longkanker hebben. Uw arts kan u adviseren gescreend als je

Als u besluit om een ​​screening test te krijgen, zult u waarschijnlijk krijgen een zogenaamde lage dosis computertomografie (LDCT). Het is een machine die X-stralen gebruikt om gedetailleerde foto’s van je longen te maken.

Het is een super-easy-examen te nemen. U hebt geen speciale voorbereiding nodig hebben, zoals het vasten. Je hoeft alleen maar uw adem in te houden voor ongeveer 6 seconden, terwijl een technicus neemt een scan. De hele zaak duurt ongeveer 10 minuten.

Een ding om in gedachten te houden: soms een LCDT kan een resultaat dat lijkt op kanker te geven, maar het is echt niet. Artsen noemen deze situatie een vals-positief. Het kan nodig zijn om een ​​aantal andere tests om double-check te nemen.

Als uw arts denkt dat je zou kunnen kanker hebben, omdat van uw symptomen of uw screening test, kan het nodig zijn om een ​​aantal van deze examens te nemen