losartan

Geneesmiddelen die direct op het renine-angiotensine systeem werken kan letsel of de dood van de foetus. Stop therapie zo spoedig mogelijk bij zwangerschap gedetecteerd.

Gebruikt Voor losartan

Therapeutische klasse: Cardiovasculaire Agent

Farmacologische klasse: Angiotensine II Receptor Antagonist

Losartan is een angiotensine II receptor blokker (ARB). Het werkt door het blokkeren van een stof in het lichaam die ervoor zorgt dat de bloedvaten aan te scherpen. Hierdoor losartan ontspant de bloedvaten. Een lagere bloeddruk de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart te verhogen.

Losartan wordt ook gebruikt om het risico op beroerte bij patiënten met hoge bloeddruk en vergroting van het hart te verminderen. Het wordt ook gebruikt om nierproblemen bij patiënten met type 2 diabetes en een geschiedenis van hypertensie te behandelen.

losartan is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor losartan, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op losartan of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u losartan

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van losartan zou beperken tot de behandeling van hoge bloeddruk bij kinderen van 6 jaar en ouder. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 6 jaar.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van losartan andere indicaties te behandelen bij pediatrische patiënten. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van losartan combinatie bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van losartan, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van losartan met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik losartan met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van losartan met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van losartan beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

In aanvulling op het gebruik van het geneesmiddel uw arts heeft voorgeschreven, de behandeling van uw hoge bloeddruk kan gewichtsbeheersing en veranderingen in de soorten voedsel dat je eet, vooral voedingsmiddelen met een hoog in natrium (zout) bevatten. Uw arts zal u vertellen welke van deze het meest belangrijk voor u zijn. Neem dan contact op met uw arts voordat u uw dieet.

Veel patiënten die een hoge bloeddruk zal geen tekenen van de aandoening op. In feite kunnen veel normale voelen. Het is zeer belangrijk dat u uw geneesmiddel precies zoals voorgeschreven en dat u uw afspraken te houden met uw arts zelfs niet als u zich goed voelt.

Vergeet niet dat losartan zal niet genezen uw hoge bloeddruk, maar het helpt wel onder controle te houden. Je moet verder met de behandeling zoals voorgeschreven als je verwacht om je bloeddruk te verlagen en te houden naar beneden. Mogelijk moet u nemen een hoge bloeddruk geneesmiddel voor de rest van je leven. Als hoge bloeddruk niet behandeld wordt, kan het ernstige problemen zoals hartfalen, vaatziekten, beroerte of nierziekte veroorzaken.

losartan kunnen worden genomen met of zonder voedsel.

Als u niet in staat om tabletten te slikken zijn, vraag dan uw apotheker over het voorbereiden van een orale suspensie voor u.

losartan wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

De dosis losartan zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses losartan. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Correct gebruik van losartan

Als u een dosis van losartan mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat losartan goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Met behulp van losartan tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger zijn geworden tijdens het gebruik van losartan, vertel uw arts meteen.

Duizeligheid of duizeligheid kan optreden na de eerste dosis van losartan, vooral als je zijn het nemen van een diureticum (water pil). Zorg dat u weet hoe u reageert op losartan voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van losartan

Neem contact op met uw arts meteen als je ziek wordt terwijl u losartan, vooral als u een ernstige of voortdurende misselijkheid, braken, diarree of die niet stopt. Deze voorwaarden kunnen ertoe leiden dat u te veel water te verliezen en kan leiden tot een lage bloeddruk. U kunt ook water verliezen door zweten, dus veel water te drinken tijdens het sporten of bij warm weer.

Vraag uw arts voordat u geneesmiddelen, voedingssupplementen of zoutvervangers die kalium bevatten.

Vermijd alcoholische dranken tot u het gebruik ervan met uw arts heeft besproken. Alcohol kan de lage bloeddruk effect nog erger te maken of te verhogen de mogelijkheid van duizeligheid of flauwvallen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit omvat in het bijzonder recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen voor de eetlust onder controle, astma, verkoudheid, hoesten, hooikoorts, of sinus problemen, en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

losartan Side Effects

losartan

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Hoge bloeddruk lisinopril, amlodipine, metoprolol, hydrochloorthiazide, furosemide, atenolol, Lasix, Norvasc, Diovan, valsartan, enalapril

Diabetische nierziekte lisinopril, enalapril, ramipril, Cozaar, benazepril, irbesartan, quinapril, captopril, Vasotec, Avapro, Altace, Zestril