lovastatine en niacine

Therapeutische klasse: antihyperlipidemic

Gebruikt Voor lovastatine en niacine

Farmacologische klasse: Vitamine B (klasse)

Chemische Klasse: nicotinezuur (klasse)

Niacine verlengde afgifte en lovastatine combinatie geneeskunde is een combinatie van twee medicijnen die samenwerken om lagere cholesterol en lipiden (vetten) aandoeningen. Niacine vitamine B3, die de hoeveelheid cholesterol in het bloed vermindert. Lovastatin behoort tot de groep geneesmiddelen die HMG-CoA-reductaseremmers of statines. Het werkt om de hoeveelheid cholesterol in het bloed verlagen door het blokkeren van een enzym dat nodig is om cholesterol te maken.

lovastatine en niacine is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor lovastatine en niacine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op lovastatine en niacine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Gebruik van nicotinezuur met verlengde afgifte en lovastatine combinatie wordt niet aanbevolen bij kinderen.

Voordat u lovastatine en niacine

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van nicotinezuur met verlengde afgifte en lovastatine combinatie bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van lovastatine en niacine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik lovastatine en niacine met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik lovastatine en niacine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van lovastatine en niacine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik lovastatine en niacine met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u gebruik maken van lovastatine en niacine, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Gebruik lovastatine en niacine met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u gebruik maken van lovastatine en niacine, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van lovastatine en niacine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem lovastatine en niacine alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer of minder van te nemen en het niet vaker of voor een langere tijd dan uw arts besteld. Ook lovastatine en niacine werkt het beste als er een constante hoeveelheid in het bloed. Om te voorkomen dat dit bedrag constant, geen enkele dosis missen en neem het geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag.

Naast lovastatine en niacine, kan uw arts uw dieet te veranderen naar een die is laag in vet, suiker en cholesterol. Volg zorgvuldig uw arts orders over een speciaal dieet.

Slik de verlengde afgifte tablet in zijn geheel. Geen pauze, pletten, of kauwen.

Het beste is om lovastatine en niacine te nemen voor het slapen gaan, met een vetarme maaltijd of snack. Neem het niet op een lege maag.

Als u het nemen van danazol (Danocrine®), diltiazem (Cardizem®) of verapamil (Calan®, Isoptin®, Verelan®) samen met lovastatine, moet uw dosis lovastatine niet hoger zijn dan 20 milligram (mg) per dag, tenzij anders geregisseerd door uw arts. Gebruik niet meer dan 40 mg per dag van lovastatine samen met amiodaron (Cordarone®). In combinatie met hogere doses lovastatine, kunnen deze geneesmiddelen het risico op spierblessure verhogen en kan leiden tot nierproblemen.

Vertel uw arts als u regelmatig grapefruitsap drinken. Het drinken van grote hoeveelheden grapefruitsap (meer dan 1 liter per dag), terwijl het nemen van lovastatine en niacine kan uw risico op spierblessure verhogen en kan leiden tot nierproblemen.

Drink geen grote hoeveelheden alcohol met lovastatine. Dit kan leverschade veroorzaken.

De dosis lovastatine en niacine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses niacine en lovastatine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

Correct gebruik van lovastatine en niacine

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van lovastatine en niacine, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u nog niet lovastatine en niacine voor meer dan 7 dagen hebben genomen, contact op met uw arts. Het kan nodig zijn uw dosis te hebben verlaagd voordat je kunt beginnen met lovastatine en opnieuw niacine.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat lovastatine en niacine goed werkt om uw cholesterol en triglyceriden (vetten) te verlagen. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van lovastatine en niacine

Met behulp van lovastatine en niacine als u zwanger kunt uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Gebruik geen lovastatine / niacine als u ook met behulp van de volgende geneesmiddelen: boceprevir (Victrelis®), nefazodon (Serzone®), telaprevir (Incivek®), bepaalde antibiotica (zoals claritromycine, erythromycine, itraconazol, ketoconazol, posaconazol, telithromycine, NIZORAL®), of bepaalde geneesmiddelen voor de behandeling van HIV / AIDS (zoals atazanavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, saquinavir, Crixivan®, Kaletra®, Lexiva®, Norvir®, PREZISTA®, Reyataz®). Met behulp van deze geneesmiddelen samen kan ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Bel uw arts meteen als u onverklaarbare spierpijn, gevoeligheid of zwakte. Dit kunnen symptomen van ernstige spierproblemen zoals myopathie of immuungemedieerde necrotiserende myopathie (IMNM) zijn.

Bel uw arts meteen als u een donker gekleurde urine, koorts, hebben spierkrampen of spasmen, spierpijn of stijfheid, voel me erg moe of zwak, of diarree. Dit kunnen symptomen van een ernstige spier probleem genaamd rabdomyolyse, die nierproblemen kan veroorzaken.

Stop met het gebruik lovastatine en niacine en raadpleeg uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van leverschade.

lovastatine en niacine invloed kunnen zijn op de bloedsuikerspiegel. Dit is belangrijk als u diabetes of prediabetes zijn. Als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker proeven merkt of als u vragen hebt, contact op met uw arts.

lovastatine en niacine kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, licht in het hoofd, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op lovastatine en niacine voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen. Change posities langzaam bij het opstaan ​​vanuit een zittende of liggende positie.

lovastatine en niacine Side Effects

lovastatine / niacine

lovastatine en niacine mag niet worden ingenomen met vitaminen bevatten niacine of nicotinamide.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van lovastatine en niacine. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik lovastatine en niacine als je een grote operatie, een ernstige verwonding, of als u andere ernstige gezondheidsproblemen te ontwikkelen. Het kan ook de resultaten van bepaalde medische tests.

lovastatine en niacine kan een bijwerking genaamd blozen veroorzaken. Vlissingen is een gevoel van warmte of roodheid in het gezicht, nek, armen, en af ​​en toe, op de bovenste borst. Om blozen, alcohol, warme dranken te vermijden, en kruidig ​​voedsel moet worden vermeden rond de tijd dat u lovastatine en niacine te nemen. Daarnaast kan uw arts u aanbevelen aspirine 30 minuten voordat lovastatine en niacine naar Vlissingen te voorkomen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Hoog cholesterol atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia

Hyperlipoproteinemie atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, fenofibraat

Hyperlipoproteinemie Type IIa, verhoogde LDL atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, fenofibraat

Hyperlipoproteinemie Type IIb, verhoogde LDL VLDL atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, fenofibraat

 of gaat u lid worden van de lovastatine / niacine steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.