LUMIGAN (oogdruppels) gebruikt, dosering, bijwerkingen

Wat is Lumigan?

Lumigan oftalmische oplossing (oogdruppels) wordt gebruikt om open-hoek glaucoom en andere oorzaken van hoge druk in de ogen.

Lumigan kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Do Lumigan niet gebruiken tijdens het dragen van contactlenzen. De oogdruppels kan een conserveringsmiddel dat zachte contactlenzen kan verkleuren bevatten. Wacht ten minste 15 minuten na het gebruik van Lumigan voordat u in uw contactlenzen.

Belangrijke gegevens

Lumigan kan ook een geleidelijke verandering in de kleur van je ogen of oogleden en wimpers, alsmede een toename van de groei of de dikte van je wimpers veroorzaken. Deze kleurveranderingen, meestal een toename van de bruine pigment, komen langzaam en u kunt ze niet in de gaten voor maanden of jaren. Kleur veranderingen kunnen blijvend zijn, zelfs na de behandeling is afgelopen, en kunnen zich alleen voordoen in het oog wordt behandeld. Dit kan leiden tot een verschil in cosmetische oog of wimpers kleur in één oog naar de andere.

Sta niet toe dat de punt van de Lumigan pipet nergens mee in aanraking, met inbegrip van uw ogen of handen. Als de druppelaar besmetting kan het een infectie in je oog, wat kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen of ernstige schade aan het oog veroorzaken.

Na het gebruik van Lumigan, wacht minstens 5 minuten voordat u een andere oogdruppels die uw arts heeft voorgeschreven.

Volg alle aanwijzingen op uw geneesmiddel label en pakket. Vertel elk van uw zorgverleners over al uw medische aandoeningen, allergieën, en alle geneesmiddelen die u gebruikt.

Voor het gebruik van dit geneesmiddel

Je moet geen gebruik maken van Lumigan als je allergisch bent voor bimatoprost zijn.

Om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel veilig is voor u, vertel uw arts als u

een oogaandoening genaamd uveïtis; of

zwelling of infectie van uw oog.

Het is niet bekend of Lumigan een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Het is niet bekend of bimatoprost overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Lumigan is niet goedgekeurd voor gebruik door iedereen jonger dan 16 jaar oud.

Gebruik Lumigan cexactly zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Gebruik Lumigan in de avond, tenzij uw arts u anders.

Gebruik dit geneesmiddel niet te gebruiken tijdens het dragen van contactlenzen. Lumigan kan een conserveringsmiddel dat zachte contactlenzen kan verkleuren bevatten. Wacht ten minste 15 minuten na het gebruik van dit geneesmiddel voordat u in uw contactlenzen.

Was uw handen voordat u de oogdruppels.

Om de Lumigan oogdruppels van toepassing

Houd uw hoofd iets naar achteren en trek het onderste ooglid om een ​​zakje te creëren. Houd de druppelaar boven het oog met de punt naar beneden. Kijk omhoog en weg van de druppelaar en knijp een druppel.

Sluit je ogen voor 2 of 3 minuten met je hoofd getipt naar beneden, zonder te knipperen of loensen. Druk voorzichtig met uw vinger aan de binnenkant van het oog voor ongeveer 1 minuut, tot de vloeistof uit afwateren in uw traanbuis houden.

Gebruik alleen het aantal druppels uw arts heeft voorgeschreven. Als u meer dan één druppel te gebruiken, wacht ongeveer 5 minuten tussen de druppels.

Wacht ten minste 10 minuten voordat u een andere oogdruppels uw arts heeft voorgeschreven.

Raak de punt van de pipet niet aan en plaats het rechtstreeks op je oog. Een vervuilde druppelaar kan je oog, wat kan leiden tot ernstige problemen met het gezichtsvermogen te infecteren.

Gebruik geen Lumigan oogdruppels als de vloeistof kleur is veranderd of heeft deeltjes bevat. Bel uw apotheker om nieuwe medicijnen.

Bewaar Lumigan oogdruppels in een koelkast of op kamertemperatuur, weg van vocht en warmte. Niet bevriezen. Houd de fles goed gesloten wanneer niet in gebruik.

Hoe moet ik Lumigan gebruiken?

Informeer uw arts onmiddellijk als u een verwonding aan het oog, als u een ooginfectie ontwikkelen, of als u van plan bent om oogchirurgie hebben.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van Lumigan voor intra-oculaire hypertensie

Inboezemen 1 druppel in het aangetaste oog (ogen) eenmaal daags ‘s avonds.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor glaucoom (Open Hoek)

Inboezemen 1 druppel in het aangetaste oog (ogen) eenmaal daags ‘s avonds.

Gebruikelijke pediatrische dosis voor intra-oculaire hypertensie

16 jaar en ouder; Inboezemen 1 druppel in het aangetaste oog (ogen) eenmaal daags ‘s avonds.

Gebruikelijke Pediatric Dosis Lumigan voor glaucoom (Open Hoek)

16 jaar en ouder; Inboezemen 1 druppel in het aangetaste oog (ogen) eenmaal daags ‘s avonds.

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Vermijd het gebruik van te veel van dit geneesmiddel, die in feite het minder effectief kan maken.

Lumigan doseren informatie

Gebruik geen andere oog medicijnen tenzij uw arts u dat zegt.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Lumigan hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en bel uw arts onmiddellijk als u

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

roodheid, zwelling, jeuk of pijn in of rond het oog

lekt of ontslag uit uw oog

verhoogde gevoeligheid voor licht

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Lumigan?

visie veranderingen.

Lumigan kan ook een geleidelijke verandering in de kleur of het uiterlijk van je ogen, oogleden, of wimpers veroorzaken. Deze veranderingen komen langzaam en u kunt ze niet in de gaten voor maanden of jaren. Kleurveranderingen kunnen permanent zijn en kunnen zich alleen voordoen in het behandelde oog. Dit kan resulteren in een cosmetisch verschil met één oog naar de andere.

Vaak Lumigan bijwerkingen kunnen zijn

roodheid van het oog.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Het is niet waarschijnlijk dat andere geneesmiddelen u mondeling of geïnjecteerd zal gevolgen bimatoprost die in de ogen. Maar veel drugs kan interageren met elkaar. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u gebruikt, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten.

8.01.2015-01-14, 09:00:54.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Glaucoom, open hoek timolol oogheelkundige, epinefrine oogheelkundige, Xalatan, Travatan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Cosopt, Simbrinza, dorzolamide oogheelkundige

Intra-oculaire hypertensie timolol oogdruppels, Xalatan, Travatan, Combigan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Cosopt, Simbrinza, dorzolamide oogheelkundige

Lumigan bijwerkingen

Welke andere drugs zullen Lumigan beïnvloeden?

Lumigan (bimatoprost oogheelkundige)