lupus: kan dat leiden tot netelroos?

Lupus kan leiden tot netelroos, maar dit is ongewoon. De precieze oorzaak van de kasten in lupus is niet duidelijk. Maar het kan door bepaalde antilichamen die door sommige mensen met lupus. Blootstelling aan de zon kan ook een rol spelen. Bovendien kunnen sommige van de medicijnen voor de behandeling van lupus bijwerkingen veroorzaken netelroos omvatten.

Individuele netelroos duren meestal minder dan 24 uur. Individuele netelroos die langer dan 24 uur duren kan te wijten zijn aan vasculitis, een aandoening gekenmerkt door ontsteking van de kleine bloedvaten in de huid urticariële. Lupus is een oorzaak van urticariële vasculitis.

Tekenen en symptomen van urticariële vasculitis onder andere een jeuk en een branderig gevoel in de aangetaste huid. In tegenstelling tot netelroos, kan striemen veroorzaakt door urticariële vasculitis achter een blauwe plek. Een arts kan een diagnose van urticariële vasculitis bevestigen door een biopsie van de aangetaste huid.

De behandeling van de kasten kan omvatten

Behandeling van urticariële vasculitis kunnen ook antihistaminica, H-2 blokkers en corticosteroïden, maar voor een langere tijd dan met eenvoudige netelroos. Verzwarende omstandigheden, zoals blootstelling aan de zon, ook moet worden gecontroleerd.

Met