lysine

Werkzaamheid-veiligheid waardering

ÒÒ … Ethno of ander bewijs van werkzaamheid.

veiligheid cijfer

Lysine is een aminozuur in het eiwit van voedingsmiddelen zoals bonen, kaas, yoghurt, vlees, melk, biergist, tarwekiemen en andere dierlijke eiwitten. Eiwitten afkomstig van granen zoals tarwe en maïs doorgaans laag in lysine tevreden te zijn. De biologische beschikbaarheid van lysine wordt gereduceerd met bereidingswijzen van levensmiddelen, zoals verwarmen voedsel in de aanwezigheid van een reducerende suiker (bijvoorbeeld fructose of glucose); opwarmen van voedsel in aanwezigheid van sucrose of gist; en koken in afwezigheid van vocht bij hoge temperaturen. De gemiddelde mens van 70 kg vereist 800 tot 3000 mg lysine per dag.

Lysine is een essentieel aminozuur in de menselijke voeding omdat het lichaam niet kan produceren; Daarom moet worden genomen hetzij voeding of supplementen. Lysine werd eerst geïsoleerd uit caseïne (melk fosfoproteïne) in 1889. Het werd voor het eerst in de Verenigde Staten geïntroduceerd als lysine hydrochloride in 1955. Er was belangstelling versterken brood met lysine populaties met lysine-arme diëten richten. Echter, de FDA weigerde aan de normen van identiteit voor wit brood te wijzigen. Sinds 1970 is lysine werden vaak toegevoegd aan veevoer.

Lysine is onderzocht voor de preventie en behandeling van herpes en koortslip. Het verhoogt ook de intestinale absorptie van calcium en elimineert de uitscheiding door de nieren, wat suggereert dat nuttig bij osteoporose kunnen zijn. Lysine is onderzocht op zijn effect op het vergroten van de spiermassa, het verlagen van glucose en verbetering angst. Zaak rapporten suggereren lysine kan angina verbeteren. Lysine acetylsalicylaat is gebruikt om pijn en drainage van het organisme na heroïne. Lysine clonixinate is gebruikt voor migraine en andere pijnlijke aandoeningen. Echter beperkte klinische trials aanwezig voor deze aandoeningen.

Lysine kan worden gedoseerd 1-3 g per dag ter voorkoming of behandeling van herpes simplex infecties, reserveren van de hogere doseringen voor puistjes. Naast de in de gemiddelde Amerikaanse dieet bedrag, wordt L-lysine gegeven in doses in dit bereik veilig voor gebruik bij volwassenen en prepuberale kinderen.

Lysine supplementen mag niet worden gebruikt bij patiënten met teveel lysine in het bloed of urine. Patiënten met lever en nieren moeten suppletie met lysine te voorkomen. Indien het gebruik gerechtvaardigd is, moeten patiënten een zorgverlener te raadplegen.

Lysine moet met voorzichtigheid worden gebruikt in de zwangerschap en borstvoeding.

Het gebruik van calciumsupplementen met lysine kan worden geassocieerd met een verhoogde absorptie en verminderde uitscheiding van calcium. Aminoglycoside toxiciteit kan worden verbeterd bij patiënten die lysine suppletie.

GI bijwerkingen, zoals diarree, misselijkheid en buikpijn, zijn gemeld bij lysine inname. Een case report beschreef de ontwikkeling van de nieraandoeningen Fanconi-syndroom en tubulo nefritis in verband met lysine suppletie genomen over een periode van 5 jaar.

Hoge orale doses van lysine waarschijnlijk veilig. Doses van 100 mg / kg tot 2 patiënten met de ziekte van Parkinson waren niet geassocieerd met bijwerkingen.

Referenties