Magnevist

Gadolinium gebaseerde contrastmiddelen (GBCAs) verhogen het risico op nefrogene systemische fibrose (NSF), bij patiënten met een verminderde eliminatie van de drugs (dat wil zeggen, chronische, ernstige nierinsufficiëntie (GFR minder dan 30 ml / min / 1,73 m (2)) of acuut nierfalen. Vermijd het gebruik van GBCAs tenzij de diagnostische informatie essentieel is en niet met niet-contrast versterkte MRI. NSF kan leiden tot fatale of slopende systemische fibrose invloed zijn op de huid, spieren en inwendige organen. Screen alle patiënten voor acute nierschade en andere aandoeningen die de nierfunctie kunnen verminderen. voor patiënten met een risico op chronisch verminderde nierfunctie (bv leeftijd hoger dan 60 jaar, hoge bloeddruk of diabetes), het uitvoeren van laboratorium testen om de GFR te schatten. niet meer dan de aanbevolen dosis en laat een voldoende termijn voor afschaffing voorafgaand aan de hernieuwde toediening.

Gebruikt Voor Magnevist

Therapeutische klasse: Radiologische niet-ionische contrastmiddelen

Gadopentetate wordt gegeven door injectie voordat MRI om eventuele problemen in de hersenen, rug, hoofd, nek, en andere delen van je lichaam.

Dit geneesmiddel mag alleen worden gebruikt door of onder direct toezicht van een arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van gadopentetaat bij kinderen van 2 jaar en ouder zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van gadopentetaat bij geriatrische patiënten.

Voordat u Magnevist

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een arts of andere opgeleide zorgverlener zal u of uw kind dit geneesmiddel te geven. Dit geneesmiddel wordt toegediend via een naald geplaatst in één van uw aderen net voordat u een MRI-scan.

Het is zeer belangrijk dat uw arts de voortgang van u of uw kind te controleren terwijl u dit geneesmiddel en tijdens de MRI-scan. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Het risico van het hebben van een zeer ernstige ziekte genaamd nefrogene systemische fibrose (NSF) is verhoogd bij patiënten met een ernstige nierziekte. Zelfs als u ernstige nierproblemen heeft, kan uw arts besluiten dat het nog steeds belangrijk om dit geneesmiddel te gebruiken. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind verbranding of jeuk van de huid, rode of donkere vlekken op de huid, zwelling, verharding, of aanscherping van de huid, stijfheid van gewrichten, beperkte bereik van de beweging in de armen en benen, pijn die diep in het heupbeen of ribben, of spierzwakte. Dit kunnen symptomen van NSF zijn.

Dit geneesmiddel kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Neem contact op met uw arts of verpleegkundige meteen als u of uw kind koude, klamme huid, verwardheid, duizeligheid, duizeligheid, huiduitslag, jeuk, zweten, zwelling van het gezicht, tong en keel, ademhalingsproblemen, of pijn op de borst na ontvangst van u het geneesmiddel.

Vertel het uw arts meteen als u of uw kind een lichte hebben, brandende pijn, gevoel van warmte of koude, peeling van de huid, roodheid of zwelling op de injectieplaats.

Zorg ervoor dat uw arts weet dat u of uw kind dit geneesmiddel gebruikt. Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de resultaten van bepaalde medische tests (bijv., Serum ijzer, bilirubine, of transaminasespiegels).

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

Correct gebruik van Magnevist

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Vasculaire Magnetic Resonance Imaging gadobutrol, Omniscan, Gadavist, gadodiamide, gadopentetaat dimeglumine

CNS Magnetic Resonance Imaging gadobutrol, MultiHance, Omniscan, Gadavist, gadoterate meglumine, gadodiamide, Dotarem, gadobenaatdimeglumine, gadopentetaat dimeglumine, gadoteridol

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Magnevist

Magnevist Side Effects

Magnevist (gadopentetaat dimeglumine)