maligne hyperthermie gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Maligne hyperthermie is een ernstige reactie op een dosis verdovingsmiddelen. De reactie is soms fataal. Het wordt veroorzaakt door een zeldzame erfelijke afwijking spier. Zelden, kan extreme sporten of een zonnesteek maligne hyperthermie veroorzaken bij iemand met de spier abnormaliteit .; Bij mensen met de spier abnormaliteit, spiercellen een abnormaal eiwit op hun oppervlak. Het eiwit heeft geen invloed op de spierfunctie significant. Totdat de spieren worden blootgesteld aan een geneesmiddel dat een reactie kan veroorzaken .; Wanneer een persoon met deze aandoening is blootgesteld aan één van deze geneesmiddelen; Calcium opgeslagen in spiercellen wordt vrijgegeven; De spieren samentrekken en stijf tegelijk; Er is een dramatische en gevaarlijke stijging van de lichaamstemperatuur (hyperthermie)

symptomen

Symptomen en tekenen van maligne hyperthermie zijn onder andere; Een dramatische stijging van de lichaamstemperatuur, soms zo hoog als 113 graden Fahrenheit; Stijve of pijnlijke spieren, met name in de kaak .; Flushed huid; zweten; Een abnormaal snelle of onregelmatige hartslag; Snelle ademhaling of oncomfortabel ademhaling; Bruin of-cola gekleurde urine; Zeer lage bloeddruk (shock); Verwarring; Spierzwakte of zwelling na de gebeurtenis

Diagnose

De meeste mensen met maligne hyperthermie worden niet gediagnosticeerd totdat ze een ernstige reactie op narcose. Artsen zullen meestal deze aandoening vermoed dat als een patiënt ontwikkelt typische symptomen, in het bijzonder zeer hoge koorts en stijve spieren.

Hoe lang duurt het?

Met snelle behandeling, moet de symptomen verdwijnen binnen 12 tot 24 uur.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

Het is niet praktisch om te testen voor deze aandoening bij iedereen die zijn gepland voor chirurgie. Er moet echter een aantal mensen worden getest voor de operatie. Of, indien zij verdovingsmiddelen waarvan bekend is dat deze aandoening veroorzaken.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

Zodra maligne hyperthermie wordt vermoed, moet de artsen snel handelen om de behandeling van de aandoening en de complicaties te voorkomen.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Voorafgaand aan elke operatie, vertel uw chirurg, huisarts en anesthesist als u

Prognose

Een episode van hyperthermie kan levensbedreigend zijn. Echter, vroegtijdige behandeling bij aanvang van de symptomen is meestal succesvol. Eenmaal herkend en gediagnosticeerd, kunnen toekomstige afleveringen bijna altijd worden voorkomen door het vermijden van bekende triggers.