mangaan supplement orale, parenterale

Mangaan supplementen worden gebruikt ter voorkoming of behandeling mangaangebrek.

Het lichaam heeft mangaan voor de normale groei en gezondheid. Voor patiënten die niet in staat zijn om genoeg mangaan krijgen in hun normale dieet of die behoefte hebben aan meer mangaan, kan mangaan supplementen nodig zijn. Mangaan helpt uw ​​lichaam vetten, koolhydraten en eiwitten af ​​te breken. Zij doet dit als onderdeel van verscheidene enzymen.

Gebruikt Voor mangaan supplement

Mangaan-deficiëntie is niet gemeld bij de mens. Gebrek aan mangaan bij dieren is gebleken dat onjuiste vorming van bot en kraakbeen veroorzaken, kan het vermogen van het lichaam om suiker te gebruiken moet afnemen en kan de groei veroorzaken.

Injecteerbare mangaan supplementen worden gegeven door of onder toezicht van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Voor een goede gezondheid, is het belangrijk dat u een evenwichtige en gevarieerde voeding te eten. Volg zorgvuldig elke dieetprogramma uw zorgverlener kan aanbevelen. Voor uw specifieke dieet vitaminen en / of mineralen nodig heeft, vraag uw zorgverlener voor een lijst van geschikte voedsel. Als u denkt dat u niet genoeg vitaminen en / of mineralen in uw dieet, kunt u ervoor kiezen om een ​​voedingssupplement te nemen.

Mangaan is te vinden in volle granen, graanproducten, sla, droge bonen en erwten.

De dagelijkse hoeveelheid mangaan nodig is gedefinieerd op verschillende manieren.

Vanwege een gebrek aan mangaan zeldzaam, er geen ADH of RNI voor. De volgende dagelijkse inname wordt gedacht genoeg voor de meeste mensen te zijn

Als u het nemen van een voedingssupplement zonder voorschrift, aandachtig te lezen en volg de voorzorgsmaatregelen op het etiket. Voor deze supplementen, moet het volgende worden overwogen

Het belang van het dieet

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Problemen bij kinderen zijn niet gemeld bij de inname van de normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheden.

Problemen bij oudere volwassenen zijn niet gemeld bij de inname van de normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheden.

Het is vooral belangrijk dat u het ontvangen van zijn genoeg vitamines en mineralen wanneer u zwanger wordt en dat u doorgaat met de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen te ontvangen tijdens uw zwangerschap. De gezonde groei en ontwikkeling van de foetus afhankelijk van een constante aanvoer van voedingsstoffen uit de moeder. Rekening grote hoeveelheden van een voedingssupplement in de zwangerschap kan schadelijk zijn voor de moeder en / of de foetus en moet worden vermeden.

Het is belangrijk dat u de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen krijgen zodat je baby ook de vitaminen en mineralen die nodig zijn om goed te groeien krijgt. Echter, het nemen van grote hoeveelheden van een voedingssupplement tijdens de borstvoeding schadelijk zijn voor de moeder en / of baby kan zijn en moet worden vermeden.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van voedingssupplementen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van mangaan te vullen, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als je mist het nemen van mangaan supplementen voor één of meerdere dagen is er geen reden tot bezorgdheid, omdat het enige tijd voor je lichaam om serieus te laag in mangaan geworden neemt. Echter, als uw zorgverlener heeft aanbevolen dat u mangaan nemen, probeer te onthouden om het te nemen zoals voorgeschreven elke dag.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Geen bijwerkingen of toxische effecten gerapporteerd bij mangaan. Echter, contact op met uw zorgverlener als u ongewone effecten opmerkt terwijl u het gebruikt.

Voordat u mangaan supplement

Correct gebruik van mangaan supplement

mangaan supplement Side Effects