mannelijke hypogonadisme tests en diagnose

Uw arts zal een fysieke examen waarin hij of zij zal er rekening mee of je de seksuele ontwikkeling, gedrag zoals je schaamhaar, spiermassa en de grootte van uw testikels, is in overeenstemming met uw leeftijd. Uw arts kan uw bloed niveau van testosteron te testen of u een van de tekenen of symptomen van hypogonadisme hebben.

Vroege opsporing bij jongens kan helpen bij problemen van vertraagde puberteit te voorkomen. Vroege diagnose en behandeling bij mannen een betere bescherming tegen osteoporose en andere verwante aandoeningen.

Artsen baseren een diagnose van hypogonadisme op de symptomen en de resultaten van bloedonderzoek dat testosteron te meten. Omdat testosteron niveaus variëren en zijn over het algemeen het hoogst in de ochtend, is bloedonderzoek meestal vroeg gedaan in de dag, in de buurt van 08:00

Als testen bevestigen dat u hebben een lage testosteron, kan verder testen bepalen of een testis aandoening of een hypofyse abnormaliteit de oorzaak is. Op basis van specifieke symptomen, kunnen aanvullende onderzoeken de oorzaak aan te wijzen. Deze studies kunnen

Testosteron testen speelt ook een belangrijke rol bij het beheer hypogonadisme. Dit helpt uw ​​arts de juiste dosering van de medicatie te bepalen, zowel aan het begin en na verloop van tijd.