mannelijke onvruchtbaarheid gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Onvruchtbaarheid is het onvermogen om een ​​zwangerschap te bereiken. Ongeveer een op de zeven paren in de Verenigde Staten niet in staat is om een ​​kind te verwekken na regelmatig het proberen voor een jaar. Sommige koppels zal het succes in het tweede of derde jaar van het proberen, maar paren die niet kunnen voorstellen na drie jaar zijn zeer waarschijnlijk nooit slagen tenzij ze medische hulp te zoeken .; Onvruchtbaarheid in een partner kan worden veroorzaakt door de mannelijke partner, de vrouwelijke partner of beide. Studies suggereren dat de mannelijke partner alleen onvruchtbaar is in ongeveer 20% van de gevallen en dat beide partners hebben vruchtbaarheidsproblemen ongeveer 30% van de tijd. Daarom is de mannelijke partner speelt een rol bij ongeveer de helft van alle paren die moeite concipiëren van een kind. In ongeveer 15% van de gevallen, onvruchtbaarheid tests volledig normaal in beide partners, ondanks het feit dat het paar een kind niet kan voorstellen .; Mannelijke onvruchtbaarheid heeft diverse oorzaken, uitgesplitst in verschillende grote groepen kunnen worden onderverdeeld; Hormonale problemen, zoals lage niveaus van testosteron of schildklierhormonen; Problemen met de testikels, zoals abnormale groei of ontwikkeling, of schade door trauma en infecties; Problemen met de stroom van sperma in de mannelijke voortplantingsorganen, waaronder geblokkeerde buizen die transport van sperma, genitale infecties, spataderen (varicoceles) in het scrotum of problemen met ejaculatie

symptomen

De meeste onvruchtbare mannen zullen geen symptomen. Een man met hormonale problemen kan een verandering in zijn stem of het patroon van de haargroei, de ontwikkeling van de borsten, of problemen met de seksuele functie merken .; Diagnose; Wanneer een koppel is onvruchtbaar, de man en vrouw meestal samen worden geëvalueerd. Zelfs als de ene partner eerder een kind heeft verwekt, moet hij of zij worden geëvalueerd omdat er een nieuwe oorzaak van onvruchtbaarheid kan hebben ontwikkeld .; De evaluatie van onvruchtbaarheid bij mannen begint meestal met een sperma-analyse, ook bekend als zaadcellen. Een monster van sperma meestal wordt verzameld in het kantoor van de arts naar de man heeft onthouden van ejaculeren voor twee tot drie dagen. Als de sperma-analyse is volkomen normaal, zelden verdere evaluatie nodig is .; Als het eerste sperma-analyse is niet normaal, een of meer extra monsters kunnen worden verzameld. Indien meer dan één monster abnormaal is, moet een volledige evaluatie worden uitgevoerd. Deze evaluatie omvat doorgaans; Een volledige medische geschiedenis, met inbegrip van seksuele en algemene ontwikkeling, eerdere ziektes, medicijnen en vorderingen; Een algemeen medisch onderzoek om te zoeken naar tekenen van hormonale problemen of onderliggende medische aandoeningen – Dit onderzoek moet zich richten op zoek naar bewijs van genitale infecties geblokkeerde sperma buisjes, en krimp van de testikels .; Het testen van hormoonspiegels

Diagnose

Wanneer een koppel is onvruchtbaar, de man en vrouw meestal samen worden geëvalueerd. Zelfs als de ene partner eerder een kind heeft verwekt, moet hij of zij worden geëvalueerd omdat er een nieuwe oorzaak van onvruchtbaarheid kan hebben ontwikkeld.

Hoe lang duurt het?

In de meeste mannen, onvruchtbaarheid zich waarschijnlijk voortzetten, tenzij het wordt behandeld. Het is echter belangrijk om in gedachten dat sommige paren die moeite concipiëren in het eerste jaar succesvol zijn later en dat mannen die lijken te weinig zaadcellen of een anderszins afwijkend sperma analyse kan nog steeds in staat om vader kinderen moeten blijven.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

De meeste soorten onvruchtbaarheid kan niet worden voorkomen. Overmatig alcoholgebruik of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen kunnen bijdragen tot onvruchtbaarheid en moeten paren hoop vatten vermijden. Er zijn aanwijzingen dat hoge temperaturen sperma inactief kunnen maken. Hoewel dit effect is slechts tijdelijk, hot tubs en stoombaden moet ook worden vermeden.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

Behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid afhankelijk van de oorzaak. Als een specifieke reden voor onvruchtbaarheid ontdekt, is het soms mogelijk te behandelen. Verschillende behandelingen zijn beschikbaar en omvatten hormonale therapie, chirurgie geblokkeerde buizen corrigeren en behandeling van infecties of onderliggende medische aandoeningen.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

U kunt met uw arts te praten als u en uw partner niet in staat om een ​​kind te verwekken na regelmatig het proberen voor een jaar zijn. Oudere echtparen of mensen die een sterke reden tot onvruchtbaarheid vermoeden zou willen hun arts contact op te nemen na het proberen voor minder tijd (bijvoorbeeld zes maanden).

Prognose

Met de verbeteringen in de technologie, heeft de prognose voor onvruchtbare paren veranderd van ontmoedigend om heel veelbelovend. Tot 50% van de mannen hebben identificeerbare of behandelbare oorzaken van onvruchtbaarheid en geassisteerde voortplanting kunnen helpen veel van de rest.