maraviroc (oraal) beschrijving en merknamen

Maraviroc wordt gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen voor de behandeling van de infectie veroorzaakt door het humaan immunodeficiëntie virus (HIV). HIV is het virus dat het verworven immunodeficiëntiesyndroom (AIDS) veroorzaakt. Dit geneesmiddel wordt meestal gegeven aan patiënten die hiv-behandeling hebben gekregen in het verleden.

Maraviroc zal niet genezen of voorkomen van HIV-infectie of AIDS. Het helpt om het HIV-virus van het reproduceren, en lijkt te vertragen de afbraak van het immuunsysteem. Dit kan helpen vertragen de ontwikkeling van problemen die meestal het gevolg van AIDS of HIV-ziekte. Maraviroc zul je er niet van weerhouden de verspreiding van HIV naar andere mensen. Mensen die dit geneesmiddel ontvangen kunnen blijven enkele van de problemen meestal gerelateerd aan aids of HIV ziekte.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Tablet

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van maraviroc bij kinderen jonger dan 16 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

allergieën

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van maraviroc bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op lever- of nierproblemen leeftijdsgebonden, die voorzichtigheid bij patiënten die maraviroc nodig hebben.

Pediatric

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

geriatrisch

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

andere interacties

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Andere medische problemen

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

doseren

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit geneesmiddel moet komen met een medicatie gids. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Het is belangrijk om dit geneesmiddel samen met andere geneesmiddelen voor HIV. Uw dosis zal worden gebaseerd op de andere geneesmiddelen die u gebruikt. Zorg ervoor dat alle van de geneesmiddelen uw arts besteld, en ze mee te nemen op de juiste momenten.

Houd het gebruik van dit geneesmiddel voor de full-time van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen.

Dit geneesmiddel werkt het beste wanneer er een constante hoeveelheid in het bloed. Om dit te doen, geen enkele dosis over te slaan. Als u hulp nodig bij de planning van de beste tijden om uw geneesmiddel nodig hebben, contact op met uw arts.

Heeft uw dosis niet wijzigen of stoppen met het innemen van dit geneesmiddel zonder controle met uw arts. Wanneer de levering van dit geneesmiddel bijna leeg is, contact op met uw arts of apotheker van tevoren. Sta jezelf niet toe om opraken van dit geneesmiddel.

Slik de tablet in zijn geheel. Geen pauze, pletten, of kauwen. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

gemiste Dosis

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

opslagruimte

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als uw volgende normale dosis is minder dan 6 uur rijden, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Uw immuunsysteem sterker wanneer u start met hiv-medicijnen. Vertel het uw arts meteen als u eventuele wijzigingen in uw gezondheid opmerkt. Soms het immuunsysteem begint om infecties die zijn verborgen in het lichaam, zoals longontsteking, herpes of tuberculose te bestrijden. Auto-immuunziekten zoals de ziekte van Graves, polymyositis en Guillain-Barré syndroom kan ook optreden.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig geworden. Als dit gebeurt, mag u niet autorijden, machines bedienen, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent doen. U kunt ook licht in het hoofd voelen bij het opstaan ​​plotseling vanuit een liggende of zittende houding, dus opstaan ​​langzaam.

Leverproblemen met allergische reacties kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u een huiduitslag met koorts, donker gekleurde urine, pijn in de rechterbovenhoek buik, braken, of gele ogen of huid.

Ernstige allergische reacties kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Deze kunnen levensbedreigend zijn en vereisen directe medische aandacht. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, gewrichts- of spierpijn, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen terwijl u dit aan de hand geneeskunde.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op het krijgen van infecties of kanker te verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen over dit risico.

Dit geneesmiddel zal u er niet van weerhouden het geven van HIV naar je partner tijdens de seks. Zorg ervoor dat u begrijpt en de praktijk veilig vrijen, zelfs als uw partner heeft ook HIV, met behulp van een latex condoom of een andere barrièremethode. Dit geneesmiddel zal u ook niet te houden van het geven van HIV aan andere mensen als ze worden blootgesteld aan uw bloed. Niet hergebruiken of te delen naalden met iedereen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.