mazelen, bof en rubella virus vaccin wonen (subcutaan, intramusculair) beschrijving en merknamen

Mazelen, bof en rubella-vaccin levend is een actieve immunisatiemiddel gebruikt om infectie te voorkomen door de mazelen, bof en rubella virussen. Het werkt door het veroorzaken van uw lichaam om zijn eigen bescherming (antistoffen) tegen het virus te produceren.

Mazelen (ook bekend als hoesten mazelen, harde mazelen, morbilli, rood mazelen, rubeola en 10 dagen mazelen) is een infectie die gemakkelijk van de ene persoon naar de andere. Infectie met mazelen kunnen ernstige problemen, zoals maagklachten, longontsteking, oorontsteking, sinusitis, convulsies (toevallen), hersenbeschadiging, en mogelijk de dood. Het risico van ernstige complicaties en overlijden groter voor volwassenen en zuigelingen dan bij kinderen en tieners.

Bof is een infectie die ernstige problemen, zoals encefalitis en meningitis die de hersenen beïnvloeden kan leiden. Bovendien, adolescente jongens en mannen zijn zeer gevoelig voor een aandoening genaamd testikels, die veroorzaakt pijn en zwelling in de testikels en scrotum en, in zeldzame gevallen, steriliteit. Ook kan de bof infectie spontane abortus (miskraam) bij vrouwen tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap veroorzaken.

Rubella (ook bekend als rodehond) is een ernstige infectie die miskramen, doodgeborenen, of aangeboren afwijkingen bij ongeboren baby’s zorgt ervoor dat wanneer zwangere vrouwen krijgen de ziekte.

Terwijl immunisatie tegen mazelen, bof en rubella wordt aanbevolen voor alle personen van 12 jaar en ouder, het is vooral belangrijk voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd en personen buiten de Verenigde Staten reizen

Als mazelen, bof en rubella-vaccin moet worden gegeven aan een kind, moet het kind ten minste 12 maanden oud. Dit is om ervoor te zorgen dat de mazelen vaccin effectief is. In een jonger kind kunnen antilichamen van de moeder invloed op de werkzaamheid van het vaccin.

Poeder voor oplossing

Het vaccin moet worden toegediend door of onder toezicht van uw arts of andere zorgverlener.

allergieën

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Pediatric

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Zwangerschap

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

andere interacties

Gebruik wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12 maanden oud zijn, tenzij het risico van mazelen infectie hoog. Wachten tot kinderen ten minste 12 maanden is belangrijk omdat antilichamen die zuigelingen krijgen van hun moeder voor de geboorte kunnen interfereren met de werkzaamheid van het vaccin. Er kunnen bijzondere redenen waarom kinderen tussen 6 maanden en 12 maanden oud kan ook mazelen vaccinatie nodig.

Andere medische problemen

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

doseren

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit vaccin krijgt toegediend, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het ontvangen van dit vaccin samen met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten dit vaccin niet te gebruiken of te wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

dit vaccin ontvangen met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het ontvangen van dit vaccin samen met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico van bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Niet zwanger gedurende 3 maanden te worden na ontvangst van mazelen, bof en rubella-vaccin. Er is een kans dat dit vaccin geboortedefecten kan veroorzaken.

Vertel uw arts dat u dit vaccin hebben gekregen

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

De bovengenoemde bijwerkingen (in het bijzonder pijn of pijn in de gewrichten) vaker voor bij volwassenen, met name vrouwen.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.