Meckel’s divertikel gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Meckel’s diverticulum een ​​klein zakje in de wand van de onderste dunne darm. De buidel is een aangeboren (bij de geboorte aanwezig) afwijkingen die ongeveer 2% van de bevolking treft. De buidel of diverticulum, lijkt overgebleven weefsel van de ontwikkeling van het spijsverteringssysteem. Dit weefsel normaal gesproken wordt geabsorbeerd voor de geboorte. Wanneer het maag (maag) weefsel bevat, is eerder bloeden .; symptomen; De meeste mensen met divertikel Meckel’s geen symptomen ervaren. Symptomen optreden alleen als het divertikel bloedt, wordt besmet of veroorzaakt een verstopping. Deze symptomen meestal optreden tijdens de eerste jaren van het leven, hoewel zij niet kunnen verschijnen tot volwassenheid. Het bloeden, zelfs wanneer ernstige, is meestal pijnloos. Een infectie en verstopping kunnen milde tot ernstige abdominale pijn en ongemak veroorzaken. Tekenen en symptomen kunnen zijn; Passage van bloed met of zonder krukken; Bloed in de ontlasting, zichtbaar of detecteerbaar alleen met een test; Milde tot ernstige buikpijn; Bloedarmoede door ijzertekort en de bijbehorende symptomen (bleekheid en vermoeidheid)

symptomen

De meeste mensen met divertikel Meckel’s geen symptomen ervaren. Symptomen optreden alleen als het divertikel bloedt, wordt besmet of veroorzaakt een verstopping. Deze symptomen meestal optreden tijdens de eerste jaren van het leven, hoewel zij niet kunnen verschijnen tot volwassenheid. Het bloeden, zelfs wanneer ernstige, is meestal pijnloos. Een infectie en verstopping kunnen milde tot ernstige abdominale pijn en ongemak veroorzaken. Tekenen en symptomen kunnen zijn; Passage van bloed met of zonder krukken; Bloed in de ontlasting, zichtbaar of detecteerbaar alleen met een test; Milde tot ernstige buikpijn; Bloedarmoede door ijzertekort en de bijbehorende symptomen (bleekheid en vermoeidheid)

Diagnose

Een Meckel diverticulum kan moeilijk te diagnosticeren omdat het niet weergegeven op standaardtests intestinaal bloeden of verstoppingen. De symptomen kunnen lijken op die van andere aandoeningen zoals appendicitis of galblaas ziekte. Een van de beste manieren om de aanwezigheid van een diverticulum Meckel bevestigen is door middel van een speciale nucleaire geneeskunde scan waarin een kleine dosis radioactieve kleurstof wordt geïnjecteerd in de bloedstroom. De kleurstof verzamelt in de maag weefsel, dus een divertikel verschijnt op de scan als maag weefsel aanwezig is. Röntgenstralen tonen meestal als de darm wordt geblokkeerd. Echter, X-stralen meestal niet Meckel’s diverticulum identificeren als de oorzaak.

Hoe lang duurt het?

Een Meckel divertikel blijft voor het leven, tenzij het operatief wordt verwijderd.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

Er is geen manier om te voorkomen dat een Meckel’s diverticulum de vorming tijdens de foetale ontwikkeling.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

De meeste mensen met een divertikel Meckel’s niet eens weten dat ze het hebben, en geen behandeling nodig is. Wanneer zich problemen voordoen, de behandeling hangt af van het type en de ernst. Infecties worden behandeld met antibiotica. Bloedtransfusies kunnen nodig zijn voor extensieve bloeden. Ijzer vervangen kan worden verplicht om bloedarmoede te corrigeren. Bowel rust, waarbij de patiënt niet mogen eten, drinken of pillen en ontvangt voeding en vloeistoffen intraveneus (via een ader), is soms nodig wanneer er een blokkade. Uiteindelijk kan een diverticulum problemen veroorzaakt moet operatief verwijderd worden.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Roep direct medische hulp als u een van de symptomen van een problematische divertikel Meckel’s, zoals de passage van het bloed uit het rectum of bloederige ontlasting. Als u buikpijn of duizeligheid, moet u uw arts te bellen om te bepalen of u een evaluatie nodig meteen.

Prognose

Met chirurgie, kan volledig herstel te verwachten.