Menopauze en uw gezondheid van de botten

Het is normaal voor vrouwen om verliezen geleidelijk botdichtheid van de leeftijd van ongeveer 35. Maar na de menopauze botverlies versnelt.

Vrouwen kunnen verliezen tot 20% van hun botdichtheid in vijf tot zeven jaar na de menopauze. Hierdoor postmenopauzale vrouwen groter risico op osteoporose (zwakke botten) en breuken.

De snelle daling in botdichtheid na de menopauze wordt veroorzaakt door dalende niveaus van de vrouwelijke hormoon oestrogeen. Oestrogeen helpt om de botsterkte te beschermen.

“Hoewel we nog steeds aan boord hebben oestrogeen het is erg handig voor het houden van onze botten gezond,” zegt Dr Heather Currie, Managing Director van Menopause Matters. “Tegen de tijd dat we de menopauze, we produceren minder hormonen en het heeft een nadelig effect op onze botten.

Waarom heeft botverlies versnellen na de menopauze?

“Wanneer iemand oestrogeen verliest op een jongere leeftijd dan normaal en heeft een vroege of vroegtijdige menopauze, het heeft een verslechtering effect later op,” zegt Dr Currie. “Hoe langer we hebben oestrogeen, hoe beter het is voor onze botten.”

Osteoporose komt vaker voor na de menopauze, maar vrouwen zijn vaak niet van bewust dat ze het hebben. “Osteoporose geen symptomen veroorzaken. Een breuk is vaak het eerste teken, en osteoporotische breuken zijn steeds meer, “zegt Dr Currie.

Terwijl je niet botverlies helemaal na de menopauze kan stoppen, er is genoeg je kunt doen om het te vertragen. “Ik vrouwen aanmoedigen om de overgang te zien als een wake-up call”, zegt dr Currie. “Het is een goed moment om uw dieet en levensstijl te herzien.”

Hier zijn een aantal eenvoudige stappen die u vóór of na de menopauze kunt nemen om uw gezondheid van de botten te beschermen.

Zelfs als u nog niet fysiek actief geweest, het aannemen van een actieve levensstijl na de menopauze zal helpen om uw botten te beschermen.

Het is aanbevolen dat volwassenen in de leeftijd van 19 tot 64 te doen ten minste 150 minuten matig intensieve activiteit in periodes van 10 minuten of meer per week. Dit kan onder meer activiteiten zoals fietsen of stevig wandelen. Je moet ook proberen te voorkomen dat langdurig zitten, bijvoorbeeld tv kijken, het spelen van videospelletjes of zitten op een computer.

Het houden van botten sterk na de menopauze

Dragende oefeningen en weerstandsoefeningen zijn bijzonder belangrijk voor het verbeteren botsterkte en helpen om osteoporose te voorkomen. Dit komt omdat ze nadruk leggen op de spieren en botten, waardoor deze te versterken.

Dragende oefeningen zijn die waar je benen en voeten ondersteuning van uw gewicht. Hoge impact dragende oefeningen, zoals hardlopen, touwtje springen, dansen en aerobics zijn allemaal geweldig voor het versterken van de spieren, botten en gewrichten, en kan een deel van uw 150 minuten matig intensieve activiteit.

Met weerstand oefeningen die je gebruik maken van uw spierkracht te werken tegen de weerstand. richtlijnen van de overheid raden dit soort activiteiten tweemaal per week. Voorbeelden hiervan zijn pers-ups, het trainen met gewichten of met behulp van gewichten op een sportschool. De werking van de spieren te trekken op de botten verhoogt je botsterkte.

Zie meer op oefeningen voor sterke botten.

Een gezonde, evenwichtige voeding dat calcium en vitamine D bevat zal helpen vertragen botverlies na de menopauze. Goede bronnen van calcium zijn groene bladgroenten (maar niet spinazie), noten, zaden, gedroogde vruchten, ingeblikte vis met de botten in, en zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas. Neder-vet zuivelproducten bevat net zoveel calcium als volvette degenen.

Hormoonvervangende therapie (HRT) en de gezondheid van de botten

Nuttig voedsel bronnen van vitamine D omvatten vette vis, eieren en spreads verrijkt met vitamine D, hoewel de meeste van onze vitamine D komt uit zonlicht.

Als u denkt dat uw dieet is niet tot nul om wat voor reden, kan u uw arts of apotheker over voedingssupplementen te praten.

Bekijk meer op het eten voor gezondheid van de botten.

Zonlicht op je huid tussen mei en september het startsein voor de productie van vitamine D. Een of twee 10-minuten spells buiten zonder sunblock op zonnige zomerdagen moet genoeg zijn om uw vitamine D-spiegel gezond te houden. Zorg huid redden niet te laten of verbranden.

Lees meer over vitamine D en zonlicht.

Roken is gekoppeld aan een hoger risico op osteoporose enzovoort drinkt teveel alcohol. Stoppen met roken zal ook helpen om uw risico op hart-en vaatziekten, kanker en andere roken gerelateerde ziekten te verlagen.

Mannen en vrouwen wordt geadviseerd om niet regelmatig drinken meer dan 14 eenheden per week.

Bent u het risico van een val? Het tijdelijke opstaan ​​en gaan testen

Zie hoe om spoor van uw alcohol eenheden te houden.

HRT kan een effectieve behandeling voor veel voorkomende symptomen van de menopauze, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, slaapverstoring en pijnlijke gewrichten. Het werkt door vervanging van oestrogeen, hetgeen uiteraard begint te dalen vóór de menopauze. HRT kan ook helpen om botdichtheid en het risico op osteoporose.

HRT is niet geschikt voor alle vrouwen en sommige vrouwen liever niet te nemen, maar het wordt aanbevolen voor bepaalde groepen.

“Alle vrouwen die een vroege of premature menopauze worden geboden HST, omdat er een verhoogd risico op osteoporose en hartkwalen en dementie,” zegt Dr Currie.

De gemiddelde leeftijd voor vrouwen om hun menopauze is 52. Als je menstruatie stopt vóór de leeftijd van 45 het wordt beschouwd als een vroege menopauze. Als ze stoppen vóór de leeftijd van 40 het wordt beschouwd als een vroegtijdige menopauze.

“Vrouwen die een sterke familiegeschiedenis van osteoporose moet ook rekening houden HST voor gezondheid van de botten, alsmede de controle van de symptomen van de menopauze,” zegt Dr Currie.

Voor meer informatie over de risico’s en voordelen van HST met uw arts.

Lees meer over HRT en de menopauze.

‘Hoe ik sloeg osteoporose’

20/02 /

20/02 /

Sterke botten meer dan 65

‘Being gediagnosticeerd met osteoporose hoeft niet het einde van de wereld’, zegt Judi Paxton

Hoe kunt u uw botten sterk en gezond ouder dan 65, met bot-versterking oefeningen en bot-vriendelijke eten tips te houden