menselijke luchtwegen en de longen; hoe ze werken

Je meestal niet eens merken, maar 12-20 keer per minuut, dag na dag, je ademt – met dank aan de luchtwegen van uw lichaam. Je longen uit te breiden en contract, het leveren van het leven-het behoud van zuurstof naar je lichaam en het verwijderen van het, een afvalproduct genaamd kooldioxide.

Ademhaling begint bij de neus en mond. Je inademt lucht in je neus of mond, en hij reist de achterkant van je keel en in je luchtpijp of luchtpijp. Uw luchtpijp verdeelt vervolgens in de lucht passages genoemd bronchiën.

Voor uw longen om hun best te presteren, moeten deze luchtwegen geopend tijdens het inademen en uitademen en vrij van ontsteking of zwelling en teveel of abnormale hoeveelheden slijm te zijn.

Als de luchtwegen door de longen passeren, verdeel ze in kleinere luchtwegen, de bronchioli. De bronchioli eindigen in kleine ballon-achtige luchtzakjes genaamd alveoli. Je lichaam heeft meer dan 300 miljoen longblaasjes.

De alveoli zijn omgeven door een netwerk van kleine bloedvaten genoemd haarvaten. Hier, zuurstof uit de ingeademde lucht door de alveoli wanden en in het bloed.

Na het absorberen van zuurstof, verlaat het bloed de longen en wordt naar je hart. Je hart pompt het vervolgens door je lichaam om zuurstof aan de cellen van uw weefsels en organen.

Aangezien de cellen zuurstof gebruikt wordt koolstofdioxide geproduceerd en opgenomen in het bloed. Uw bloed draagt ​​dan de kooldioxide terug naar je longen, waar het uit het lichaam wordt verwijderd wanneer je uitademt.

Inademing en uitademing zijn de processen waarmee het lichaam brengt zuurstof en voert kooldioxide. De ademhaling wordt geholpen door een grote koepelvormige spier onder de longen genoemd membraan.

Wanneer je inademt, het middenrif contracten naar beneden, het creëren van een vacuüm dat een rush van frisse lucht zorgt ervoor dat in de longen.

Het tegenovergestelde doet zich voor bij het uitademen, waarbij het membraan ontspant omhoog duwen op de longen, waardoor ze leeglopen.

Het ademhalingsstelsel heeft ingebouwde methoden ter voorkoming schadelijke stoffen in de lucht in de longen.

Haren in je neus hulp filteren grote deeltjes. Microscopisch kleine haren, genaamd cilia, zijn te vinden langs uw luchtwegen en bewegen in een vegende beweging om de luchtwegen schoon te houden. Maar als schadelijke stoffen, zoals sigarettenrook, worden ingeademd, de trilharen niet meer goed functioneren, waardoor gezondheidsproblemen zoals bronchitis.

Slijm geproduceerd door cellen in de trachea en bronchiën gaatjes luchtwegen vochtig en helpt bij het stoppen stof, bacteriën en virussen, allergie -causing stoffen en andere stoffen in de longen.

Verontreinigingen die wel bereikt de diepere delen van de longen kan vaak worden verplaatst via slijm en hoestte out of ingeslikt.

BRONNEN

TeensHealth: “De longen en luchtwegen.”

Lung Association: “Meer informatie over uw luchtwegen.”

Medical Association: “Luchtwegen. Basic Function”