mercaptopurine

Therapeutische klasse: Antineoplastische Agent

Gebruikt Voor mercaptopurine

Farmacologische klasse: Antimetaboliet

Mercaptopurine interfereert met de groei van kankercellen, die uiteindelijk worden vernietigd. Aangezien de groei van normale lichaamscellen ook kan worden beïnvloed door mercaptopurine, zullen andere effecten optreden. Sommige van deze kunnen ernstig zijn en moeten worden gemeld aan uw arts.

Voordat u begint met de behandeling met mercaptopurine, moet u en uw arts te praten over de voordelen mercaptopurine zal doen, evenals de risico’s van het gebruik ervan.

mercaptopurine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor mercaptopurine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op mercaptopurine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van mercaptopurine in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u mercaptopurine

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van mercaptopurine bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier- of leverproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die mercaptopurine nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van mercaptopurine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Mercaptopurine gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Mercaptopurine gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van mercaptopurine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van mercaptopurine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Gebruik mercaptopurine precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer of minder van het te gebruiken, en gebruik het niet vaker dan uw dokter besteld. Het gebruik van teveel kan de kans op bijwerkingen verhogen, terwijl het gebruik van te weinig kan niet het verbeteren van je conditie.

Mercaptopurine wordt vaak gegeven samen met bepaalde andere geneesmiddelen. Als u gebruik maakt van een combinatie van medicijnen, zorg ervoor dat u ieder op het juiste moment te nemen en hen niet mengen. Vraag uw arts om u te helpen een manier te bedenken om je medicijnen in te nemen op de juiste momenten.

Schud het flesje gedurende ten minste 30 seconden om te controleren of de orale suspensie goed gemengd. Meet de dosis met een gemarkeerde het meten van orale spuit en adapter. Spoel de doseerspuit met warm water en zeep na elk gebruik.

Tijdens het gebruik van mercaptopurine, kan uw arts wilt u extra te drinken, zodat u meer urine passeert. Dit zal helpen voorkomen nierproblemen en houd uw nieren goed werken.

Als je kort braakt na het innemen van een dosis mercaptopurine, contact op met uw arts. U wordt verteld of de dosis opnieuw te nemen of te wachten tot de volgende geplande dosis.

De dosis mercaptopurine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses mercaptopurine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van mercaptopurine mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van mercaptopurine

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Eenmaal geopend, gebruik maken van de orale suspensie binnen 6 weken.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat mercaptopurine goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten. Genetische tests kunnen ook worden uitgevoerd om uw niveaus van thiopurine S-methyltransferase (een enzym dat nodig is om mercaptopurine metaboliseren) te controleren.

Met behulp van mercaptopurine tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger zijn geworden tijdens het gebruik van mercaptopurine, vertel uw arts meteen.

Niet gebruiken mercaptopurine als u ook rekening azathioprine (Imuran). Met behulp van deze geneesmiddelen samen kan ernstige ongewenste effecten veroorzaken. Ook niet mercaptopurine gebruiken als je zijn behandeld met mercaptopurine of thioguanine (Tabloid®) in het verleden en werkte niet goed.

mercaptopurine kan uw risico op het krijgen van bepaalde vormen van kanker te verhogen. Sommige tieners en jonge volwassenen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa ontwikkelden een zeldzame vorm van kanker genaamd hepatosplenisch T-cellymfoom (HSTCL). Praat met uw arts als u ongewone bloeden, blauwe plekken, of zwakte, gezwollen lymfeklieren in de hals, oksels of lies, of onverklaarbaar gewichtsverlies.

Terwijl u wordt behandeld met mercaptopurine, en nadat u stoppen met de behandeling met het, geen inentingen (vaccins) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Mercaptopurine kan de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie het vaccin is bedoeld om te voorkomen krijgen. Daarnaast moeten andere personen die in uw huishouden niet oraal poliovaccin nemen omdat er een kans dat ze konden de polio-virus doorgeven aan jou. Vermijd ook personen die oraal poliovaccin hebben genomen. Niet dicht bij hen te komen en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u deze voorzorgsmaatregelen kunnen nemen, moet u overwegen het dragen van een beschermend masker dat de neus en mond bedekt.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van mercaptopurine

Mercaptopurine kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Stop niet met mercaptopurine zonder eerst met uw arts.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u neemt mercaptopurine voordat u een medische test. De testresultaten van de hoeveelheid suiker of urinezuur in het bloed gemeten met een machine genaamd een sequentiële multiple analysator (SMA) kan worden beïnvloed door mercaptopurine.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

mercaptopurine Side Effects

mercaptopurine

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Ziekte van Crohn, Maintenance Humira, metronidazol Flagyl, budesonide, azathioprine, Remicade

Colitis Ulcerosa, Maintenance sulfasalazine, Lialda, Asacol, mesalamine, Apriso, Delzicol

Ziekte van Crohn, Acute Humira, metronidazol Flagyl, budesonide, azathioprine, Remicade

Inflammatory Bowel Disease prednison, dexamethason, hydrocortison, budesonide, azathioprine, Decadron