metformine en pioglitazon

Kunnen veroorzaken of verergeren congestief hartfalen, wordt niet aanbevolen bij patiënten met symptomatisch hartfalen, en is gecontra-indiceerd bij patiënten met vastgestelde NYHA klasse III of IV hartfalen. Monitor patiënten voor tekenen en symptomen van hartfalen na de start of de dosis verhoogt en als hartfalen optreedt, overweeg dan verlaging van de dosering of staken van metformine / pioglitazon (onmiddellijke en langdurige afgifte) en te beheren volgens de huidige normen van de zorg. Melkzuuracidose kan optreden door accumulatie van metformine tijdens de behandeling met metformine / pioglitazon (onmiddellijke en extended-release); patiënten met een hoger risico omvatten die met sepsis, uitdroging, overmatige alcoholgebruik, leverinsufficiëntie, nierinsufficiëntie en acuut hartfalen. Symptomen zijn onder meer malaise, spierpijn, ademnood, het verhogen van slaperigheid en niet-specifieke abdominale nood; laboratoriumafwijkingen zijn lage pH, verhoogde anion gap en verhoogde bloed lactaat. Als acidose wordt vermoed, stop de behandeling en onmiddellijk hospitaliseren de patiënt.

Gebruikt Voor metformine en pioglitazon

Therapeutische klasse: Hypoglycemic

Chemische Klasse: metformine

Pioglitazon helpt uw ​​lichaam gebruik van insuline beter. Metformine vermindert de opname van suiker uit de maag, vermindert het vrijkomen van opgeslagen suiker uit de lever, en helpt je lichaam gebruikt suiker beter.

metformine en pioglitazon is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor metformine en pioglitazon, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op metformine en pioglitazon of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van pioglitazon en metformine combinatie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Vóór het gebruik van metformine en pioglitazon

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van pioglitazon en metformine combinatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die met pioglitazon en metformine combinatie kan eisen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van metformine en pioglitazon, het is vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van metformine en pioglitazon met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik metformine en pioglitazon met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van metformine en pioglitazon met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van metformine en pioglitazon beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem metformine en pioglitazon alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Volg de speciaal dieet uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw diabetes en zal het geneesmiddel werk goed te helpen. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

metformine en pioglitazon moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

metformine en pioglitazon moeten worden genomen bij de maaltijd te helpen verminderen de ongewenste maag effecten die kunnen optreden tijdens de eerste paar weken.

Slik de verlengde afgifte tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen.

Een deel van de verlengde afgifte tablet kan overgaan in uw ontlasting (stoelgang). Dit is normaal en niets aan de hand.

De dosering van metformine en pioglitazon zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van metformine en pioglitazon. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van metformine en pioglitazon, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Correct gebruik van metformine en pioglitazon

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat metformine en pioglitazon goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts meteen als u beginnen met pijn op de borst, kortademigheid, overmatig zwelling van de handen, polsen, enkels of voeten, of als u snel gewicht toeneemt. Dit kunnen symptomen van een ernstig hartprobleem zijn.

Laat uw arts of tandarts weet dat u rekening metformine en pioglitazon. Uw arts kan u adviseren te stoppen met metformine en pioglitazon voordat je hebt een grote operatie of diagnostische tests, in het bijzonder tests die een contrast kleurstof te gebruiken.

Onder bepaalde voorwaarden kan teveel metformine een ernstige aandoening, de zogenaamde lactaatacidose veroorzaken. De symptomen van lactaatacidose zijn ernstig en snel verschijnen. Lactaatacidose treedt meestal op wanneer andere ernstige gezondheidsproblemen aanwezig zijn, zoals een hartaanval of nierfalen. De symptomen van lactaatacidose zijn onder meer: ​​buik- of maagklachten, verminderde eetlust, diarree, snelle en oppervlakkige ademhaling, een algemeen gevoel van onbehagen, spierpijn of kramp en ongebruikelijke slaperigheid, vermoeidheid, of zwakte. Als je samen meer dan één van deze symptomen, moet u onmiddellijk medische hulp te krijgen.

Vertel het uw arts meteen als u een van deze symptomen: verlies van eetlust, misselijkheid, braken, buikpijn, ongewone vermoeidheid of zwakte, gewichtsverlies, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen zijn van een ernstige leveraandoening probleem.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van metformine en pioglitazon

Neem contact op met uw arts meteen als wazig zien, verminderd gezichtsvermogen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens het gebruik van metformine en pioglitazon. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Sommige vrouwen kunnen een verhoogd risico voor de zwangerschap tijdens het gebruik van metformine en pioglitazon. Als u problemen eisprong gehad en had onregelmatige periodes in het verleden, metformine en pioglitazon kan ertoe leiden dat u ovuleren. Dit kan uw kans om zwanger te verhogen. Als u een vrouw bent in de vruchtbare leeftijd, moet u anticonceptie opties te bespreken met uw arts.

metformine en pioglitazon de kans op botfracturen bij vrouwen. Vraag uw arts over manieren om uw botten sterk te houden om te voorkomen dat fracturen.

metformine en pioglitazon kan uw risico op blaaskanker verhogen als u het voor meer dan 12 maanden. Vertel het uw arts meteen als u bloed in de urine, een frequente, sterke, of verhoogde drang om te plassen, pijn bij het plassen, of pijn in de rug, onderbuik, of maag.

Het is zeer belangrijk om zorgvuldig te volgen instructies van uw arts over

metformine en pioglitazon kan hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. Lage bloedsuikerspiegel kan ook optreden als je vertraging of een maaltijd of een snack, meer bewegen dan normaal, alcohol drinkt, of niet kan eten als gevolg van misselijkheid of braken. De symptomen van een lage bloedsuikerspiegel moeten worden behandeld voordat ze leiden tot bewusteloosheid (flauwvallen). Verschillende mensen voelen zich verschillende symptomen van een lage bloedsuikerspiegel. Het is belangrijk dat je leert welke symptomen van een lage bloedsuikerspiegel heb je meestal, zodat u deze snel kunnen behandelen.

Hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) kan optreden als u niet genoeg te nemen of over te slaan een dosis van uw geneesmiddel, te veel eten of niet uw maaltijd plan niet volgen, koorts of infectie, of niet zo veel als normaal uit te oefenen.

metformine en pioglitazon Side Effects

metformine / pioglitazon

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Victoza, Lantus, glyburide, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol, Trulicity sitagliptine, Bydureon