metformine zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen

Metformine is ook bekend als: Fortamet, Glucophage, Glucophage XR, Glumetza, Riomet

Dierproeven wijzen niet op schadelijke effecten met betrekking tot zwangerschap, embryonale of foetale ontwikkeling, geboorte of postnatale ontwikkeling. Er zijn geen adequate en goed gecontroleerde studies bij zwangere vrouwen .; AU TGA zwangerschap categorie C: Drugs die vanwege hun farmacologische effecten, hebben veroorzaakt of kan worden verdacht van het veroorzaken, schadelijke gevolgen voor de menselijke foetus of pasgeboren kind zonder dat misvormingen. Deze effecten omkeerbaar zijn. Begeleidende teksten moeten worden geraadpleegd voor verdere details .; US FDA zwangerschap categorie B: de voortplanting bij dieren studies er niet in geslaagd om een ​​risico voor de foetus te tonen en er zijn geen adequate en goed gecontroleerde studies bij zwangere vrouwen.

Dit geneesmiddel moet worden gebruikt tijdens de zwangerschap alleen als duidelijk nodig .; AU TGA zwangerschap categorie: C; US FDA zwangerschap categorie: B

AU: Gebruik is gecontra-indiceerd .; US en UK: Een beslissing moet worden gedaan om de borstvoeding te staken of te stoppen van het geneesmiddel, rekening houdend met het belang van het geneesmiddel voor de moeder .; Uitgescheiden in de moedermelk: Ja; Commentaar: Er zijn beperkte gegevens beschikbaar over de effecten in de zuigeling.

Drug niveaus worden naar verwachting 0,5% van het gewicht aangepaste dosering van hun moeder te zijn en zullen naar verwachting relatief constant, dus de timing van borstvoeding met de toediening van het geneesmiddel wordt verwacht van weinig nut te zijn. In een grote studie werden geen bijwerkingen waargenomen bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Lage detecteerbare serum niveaus werden gevonden in een aantal borstgevoede zuigelingen. Dit geneesmiddel moet met voorzichtigheid worden gebruikt, terwijl het voeden van pasgeborenen of te vroeg geboren baby, vooral onder degenen met een verminderde nierfunctie.