methadon (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Dit is vooral belangrijk voor oudere patiënten, die gevoeliger zijn voor de effecten van pijnstillers zijn.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een medicatie gids. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Slik de tablet in zijn geheel. Do not crush, breken, kauwen, of ontbinden.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

opslagruimte

Als u dit geneesmiddel gebruikt voor opioïde verslaving en een dosis mist, neem de volgende dosis de volgende dag zoals gepland.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Methadon kan ernstige bijwerkingen veroorzaken indien genomen door volwassenen die niet gewend zijn aan een sterke narcotische pijnstillers, kinderen of huisdieren. Zorg ervoor dat u het geneesmiddel te slaan in een veilige plaats om te voorkomen dat anderen het krijgen van het.

Spoel ongebruikte tabletten door het toilet.