Methoxsalen (injectie route) beschrijving en merknamen

Methoxsalenbelongs tot de groep van geneesmiddelen die psoralenen. Het wordt gebruikt in combinatie met ultraviolet licht (in het zonlicht en enkele speciale lampen) aan de witte bloedcellen uit het bloed te behandelen in een proces genaamd photopheresis. De behandelde witte bloedcellen worden teruggekeerd naar het lichaam om huidproblemen cutaan T-cel lymfoom, een kanker van het lymfesysteem regelen.

Methoxsalen is om alleen door of onder toezicht van uw arts of andere zorgverlener worden toegediend.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Studies over dit geneesmiddel zijn gedaan bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie vergelijken gebruik van methoxsaleen bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van Methoxsalen bij ouderen met gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Oplossing; Injecteerbare

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

allergieën

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Pediatric

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

andere interacties

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Andere medische problemen

Eten van bepaalde voedingsmiddelen, terwijl u ontvangt Methoxsalen behandeling kan de gevoeligheid van de huid aan zonlicht verhogen. Om dit te voorkomen, vermijd het eten van limoenen, vijgen, peterselie, pastinaak, mosterd, wortelen, selderij en terwijl u wordt behandeld met dit geneesmiddel.

doseren

Uw arts moet je vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat deze behandeling werkt en dat het geen ongewenste effecten veroorzaken. Je moet ook regelmatig oogonderzoek hebben.

Dit geneesmiddel verhoogt de gevoeligheid van de huid aan zonlicht en kan ook vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. Daarom blootstelling aan de zon, zelfs een ruit of op een bewolkte dag, kan ernstige brandwonden veroorzaken. Als je uit moet gaan tijdens de uren met daglicht

Voor 24 uur na uw Methoxsalen behandeling, moeten uw ogen overdag met speciale wraparound zonnebril die volledig blokkeren of te absorberen ultraviolet licht (gewone zonnebrillen zijn niet voldoende) worden beschermd. Dit om te voorkomen staar. Uw arts zal u vertellen wat voor soort zonnebril te gebruiken. Deze bril moet worden gedragen, zelfs in indirect licht, zoals licht dat door een raam of op een bewolkte dag.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

De behandeling met dit geneesmiddel veroorzaakt meestal een lichte roodheid van de huid 24 tot 48 uur na de behandeling. Dit is een te verwachten effect en is geen reden tot bezorgdheid. Echter, contact op met uw arts meteen als je huid pijnlijk en rood of blaren wordt.

Er is een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker na het gebruik van Methoxsalen. Je moet je lichaam regelmatig te controleren en te laten zien aan uw arts elke huid zweren die niet genezen, nieuwe huid gezwellen, of de huid gezwellen die zijn veranderd in de manier waarop ze kijken of voelen.

Vroegtijdige veroudering van de huid kan optreden als gevolg van langdurige Methoxsalen therapie. Dit effect is permanent en is vergelijkbaar met wat er gebeurt wanneer iemand zonnebaden voor langere tijd.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.