Methoxsalen (injectie route) bijwerkingen

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

De behandeling met dit geneesmiddel veroorzaakt meestal een lichte roodheid van de huid 24 tot 48 uur na de behandeling. Dit is een te verwachten effect en is geen reden tot bezorgdheid. Echter, contact op met uw arts meteen als je huid pijnlijk en rood of blaren wordt.

Er is een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker na het gebruik van Methoxsalen. Je moet je lichaam regelmatig te controleren en te laten zien aan uw arts elke huid zweren die niet genezen, nieuwe huid gezwellen, of de huid gezwellen die zijn veranderd in de manier waarop ze kijken of voelen.

Vroegtijdige veroudering van de huid kan optreden als gevolg van langdurige Methoxsalen therapie. Dit effect is permanent en is vergelijkbaar met wat er gebeurt wanneer iemand zonnebaden voor langere tijd.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.