methylprednisolon

Therapeutische klasse: Endocriene-Metabolic Agent

Gebruikt Voor methylprednisolon

Farmacologische klasse: Adrenal Glucocorticoïd

methylprednisolon is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor methylprednisolon, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op methylprednisolon of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van methylprednisolon bij kinderen. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van methylprednisolon bij geriatrische patiënten.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Voordat u methylprednisolon

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van methylprednisolon, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van methylprednisolon met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik methylprednisolon met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van methylprednisolon met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van methylprednisolon beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem methylprednisolon precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan dat de kans op ongewenste effecten verhogen.

Als u methylprednisolon gebruiken voor een lange tijd, niet plotseling stoppen met het gebruik zonder eerst met uw arts. Het kan nodig zijn om langzaam de dosis te verlagen alvorens helemaal te stoppen.

De dosis van methylprednisolon zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses methylprednisolon. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van methylprednisolon mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Als u zal nemen methylprednisolon voor een lange tijd, is het zeer belangrijk dat uw arts controleert u op regelmatige bezoeken voor eventuele ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door methylprednisolon. Bloed of urine kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Met behulp van methylprednisolon terwijl je zwanger kunt uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger zijn geworden tijdens het gebruik van methylprednisolon, vertel uw arts meteen.

Als u gebruik maakt van methylprednisolon voor een lange tijd, vertel uw arts over eventuele extra stress of angst in je leven, met inbegrip van andere gezondheidsproblemen en emotionele stress. Uw dosis methylprednisolon zou moeten worden gewijzigd voor een korte tijd, terwijl je extra stress.

Correct gebruik van methylprednisolon

Het gebruik van te veel van methylprednisolon of het gebruik van het voor een lange tijd kan het risico van het hebben van bijnier problemen toenemen. Praat met uw arts meteen als u meer dan één van deze symptomen tijdens het gebruik van methylprednisolon: wazig zien, duizeligheid of flauwvallen, een snelle, onregelmatige of bonkende hartslag, toegenomen dorst of plassen, prikkelbaarheid, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

methylprednisolon kan ertoe leiden dat u meer infecties dan normaal te krijgen. Vermijd mensen die ziek zijn of infecties en was uw handen vaak. Als u wordt blootgesteld aan waterpokken of mazelen, vertel uw arts meteen. Als u begint met koorts, koude rillingen, keelpijn, of enig ander teken van een infectie hebben, bel dan uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts meteen als wazig zien, moeite met lezen, pijn aan de ogen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Terwijl u wordt behandeld met methylprednisolon, geen inentingen (vaccins) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Methylprednisolon kan de weerstand van uw lichaam verlagen en het vaccin kan niet zo goed of je kan de infectie het vaccin is bedoeld om te voorkomen krijgen. Bovendien moet je niet in de buurt van andere personen in uw huishouden die levende vaccins ontvangen, want er is een kans dat ze kunnen het virus doorgeven aan jou. Enkele voorbeelden van levende vaccins zijn onder andere mazelen, bof, influenza (neusgriepvaccin), poliovirus (orale vorm), rotavirus, en rubella. Niet dicht bij hen te komen en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u vragen over dit hebt, raadpleeg dan uw arts.

methylprednisolon kunnen veranderingen in stemming of gedrag voor sommige patiënten veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u een depressie, stemmingswisselingen, een onjuiste of ongebruikelijke gevoel van welzijn, moeite met slapen, of veranderingen in de persoonlijkheid tijdens het gebruik van methylprednisolon.

methylprednisolon kan leiden botontkalking (osteoporose) of langzame groei bij kinderen indien het gedurende een lange tijd. Vertel uw arts als u pijn in de botten of als u een verhoogd risico op osteoporose. Als uw kind wordt met behulp van methylprednisolon, vertel de arts als u denkt dat uw kind niet goed groeit.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van methylprednisolon. methylprednisolon invloed kunnen zijn op de resultaten van bepaalde huidtesten.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van methylprednisolon

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

methylprednisolon Side Effects

methylprednisolon

Zwangerschap Categorie Meerdere Risico afhankelijk van gebruik

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Inflammatoire aandoeningen prednison, dexamethason, hydrocortison, prednisolon, betamethason, Decadron

Allergische rhinitis prednison, promethazine, Zyrtec, fluticason nasale, loratadine, Flonase

Astma prednison, montelukast, Singulair, triamcinolon, dexamethason, ipratropium

Dermatologische Laesie fluticason actueel, Medrol Dosepak, Medrol, Solu-Medrol, Depo-Medrol, methylprednisolon Dose Pack