metoprolol (oraal) beschrijving en merknamen

Metoprolol wordt alleen of in combinatie met andere geneesmiddelen voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie). Hoge bloeddruk draagt ​​bij aan de belasting van het hart en de bloedvaten. Als het blijft lange tijd, kan het hart en bloedvaten niet goed. Dit kan schade aan de bloedvaten van de hersenen, hart en nieren, resulterend in een beroerte, hartfalen of nierfalen. Een lagere bloeddruk kan het risico van beroertes en hartaanvallen.

Metoprolol wordt ook gebruikt om ernstige pijn op de borst (angina) en verlaagt het risico van herhaalde hartaanvallen. Het wordt gegeven aan mensen die al een hartaanval hebben gehad. Bovendien wordt metoprolol gebruikt om patiënten met hartfalen.

Dit geneesmiddel is een bèta-blokker. Het werkt door het aantasten van de reactie op zenuwimpulsen in bepaalde delen van het lichaam, zoals het hart. Dientengevolge, het hart klopt langzamer en verlaagt de bloeddruk. Wanneer de bloeddruk wordt verlaagd, wordt de hoeveelheid bloed en zuurstof naar het hart verhoogd.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Tablet, Extended release; Tablet