metoprolol

Na abrupt afbreken van de behandeling met bepaalde bètablokkers, exacerbaties van angina pectoris en, in sommige gevallen, myocardinfarct zijn voorgekomen. De dosering moet geleidelijk worden afgebouwd over een periode van 1 tot 2 weken en dient de patiënt zorgvuldig gecontroleerd te worden bij het staken van chronische behandeling. Als angina aanzienlijk verslechtert of acute coronaire insufficiëntie ontwikkelt, moet metoprololsuccinaat administratie snel worden hersteld, in ieder geval tijdelijk, en andere passende voor het beheer van instabiele angina maatregelen moeten worden genomen. Patiënten moeten worden gewaarschuwd tegen onderbreking of stopzetting van de behandeling zonder advies van de arts.

Na abrupt afbreken van de behandeling met bepaalde bètablokkers, exacerbaties van angina pectoris en, in sommige gevallen, myocardinfarct zijn voorgekomen. De dosering moet geleidelijk worden afgebouwd over een periode van 1 tot 2 weken en dient de patiënt zorgvuldig gecontroleerd te worden bij het staken van chronische behandeling. Als angina aanzienlijk verslechtert of acute coronaire insufficiëntie ontwikkelt, moet metoprololtartraat administratie snel worden hersteld, in ieder geval tijdelijk, en andere passende voor het beheer van instabiele angina maatregelen moeten worden genomen. Patiënten moeten worden gewaarschuwd tegen onderbreking of stopzetting van de behandeling zonder advies van de arts. Omdat coronaire hartziekte komt vaak voor en kan worden herkend, kan het verstandig zijn om niet te metoprololtartraat therapie abrupt stop te zetten, zelfs bij patiënten die alleen behandeld voor hypertensie.

Gebruikt Voor metoprolol

Therapeutische klasse: Cardiovasculaire Agent

Farmacologische klasse: bèta-adrenerge Blocker, cardioselectieve

Metoprolol wordt ook gebruikt om ernstige pijn op de borst (angina) en verlaagt het risico van herhaalde hartaanvallen. Het wordt gegeven aan mensen die al een hartaanval hebben gehad. Bovendien wordt metoprolol gebruikt om patiënten met hartfalen.

metoprolol is een bèta-blokker. Het werkt door het aantasten van de reactie op zenuwimpulsen in bepaalde delen van het lichaam, zoals het hart. Dientengevolge, het hart klopt langzamer en verlaagt de bloeddruk. Wanneer de bloeddruk wordt verlaagd, wordt de hoeveelheid bloed en zuurstof naar het hart verhoogd.

metoprolol is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor metoprolol, moet het volgende worden overwogen

Voordat u metoprolol

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op metoprolol of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van metoprolol tabletten in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van metoprolol verlengde afgifte tabletten bij kinderen jonger dan 6 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van metoprolol bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die metoprolol nodig hebben.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van metoprolol, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik metoprolol met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van metoprolol met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van metoprolol beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem metoprolol alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Uw dosis kan nodig zijn om meerdere keren worden gewijzigd om uit te vinden wat het beste werkt voor jou.

Naast het gebruik van metoprolol kan behandeling voor hoge bloeddruk gewichtscontrole en veranderingen in de soorten voedsel eet, vooral voedingsmiddelen met een hoog natrium (zout) bevatten. Uw arts zal u vertellen welke van deze het meest belangrijk voor u zijn. Neem dan contact op met uw arts voordat u uw dieet.

Veel patiënten die een hoge bloeddruk zal geen tekenen van de aandoening op. In feite zijn veel patiënten voelen normaal. Het is zeer belangrijk dat u uw geneesmiddel precies zoals voorgeschreven en dat u uw afspraken te houden met uw arts zelfs niet als u zich goed voelt.

Vergeet niet dat metoprolol zal niet genezen uw hoge bloeddruk, maar het helpt onder controle te houden. Je moet verder met de behandeling zoals voorgeschreven als je verwacht om je bloeddruk te verlagen en te houden naar beneden. Mogelijk moet u nemen een hoge bloeddruk geneesmiddel voor de rest van je leven. Als hoge bloeddruk niet behandeld wordt, kan het ernstige problemen zoals hartfalen, vaatziekten, beroertes, of nierziekte veroorzaken.

Neem metoprolol met een maaltijd of net na je eet. U mag de verlengde afgifte tablet te breken in twee stukken, maar slikken de twee stukken geheel en niet te verpletteren of kauwen hen.

Slik de tablet in zijn geheel met een glas water. Do not crush, breken of kauwen.

De dosis metoprolol zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van metoprolol. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Correct gebruik van metoprolol

Als u een dosis van metoprolol, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om te controleren of metoprolol goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Metoprolol kan de symptomen van hartfalen verergeren bij sommige patiënten. Neem contact op met uw arts meteen als je met pijn op de borst of ongemak, verwijde hals aderen, extreme vermoeidheid, onregelmatige ademhaling, een onregelmatige hartslag, kortademigheid, zwelling van het gezicht, vingers, voeten of onderbenen, gewichtstoename, of piepende ademhaling.

Niet plotseling stoppen met het innemen van metoprolol zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen. Enkele voorwaarden kunnen nog erger worden als het medicijn plotseling wordt gestopt, wat gevaarlijk kan zijn.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van metoprolol

metoprolol kunnen veranderingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Ook kan metoprolol dekmantel voor de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, zoals een snelle hartslag. Neem contact op met uw arts als u een verandering in uw normale symptomen of een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker testen merken.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van metoprolol. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van metoprolol enkele dagen voor een operatie.

metoprolol kan ertoe leiden dat sommige mensen minder alert zijn dan ze normaal geworden. Als deze bijwerking optreedt, niet rijden, gebruik maken van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert doen.

Duizeligheid, duizeligheid, of zelfs flauwvallen kan optreden bij het opstaan ​​plotseling vanuit een liggende of zittende positie. Opstaan ​​langzaam kan helpen bij het verminderen van dit probleem. Ook liggen voor een tijdje kan de duizeligheid of licht in het hoofd te verlichten.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit omvat recept of vrij verkrijgbare (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen eetlustcontrole, astma, verkoudheid, hoest, hooikoorts of sinusitis, aangezien zij uw bloeddruk verhogen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

metoprolol Side Effects

metoprolol

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Hoge bloeddruk lisinopril, amlodipine, hydrochloorthiazide, losartan, furosemide, atenolol

Supraventricular Hartkloppingen atenolol, diltiazem, amiodaron, Toprol-XL, verapamil, Metoprolol Succinate ER

Angina pectoris Profylaxe aspirine, atenolol, diltiazem, nitroglycerine, Toprol-XL, nifedipine

Angina aspirine, amlodipine, atenolol, carvedilol, Norvasc, Coreg